"Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door koken en lekker eten", vertelt Mathijs (29). "Ik volgde de opleiding van slager, kok en sommelier. Mijn ouders runnen keurslagerij De Fijnkost in Rumbeke. Ik ben eigenlijk opgegroeid in de slagerij en hielp heel graag mee. Daar deed ik heel wat ervaring op en zo ontstond mijn voorliefde voor barbecueën. Via homecooking kon ik van mijn hobby mijn beroep maken. Kleine feestjes met een kok aan huis verzorgen was heel leuk om doen. Ann-Sophie steunde mij hierbij en daarom ...

"Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door koken en lekker eten", vertelt Mathijs (29). "Ik volgde de opleiding van slager, kok en sommelier. Mijn ouders runnen keurslagerij De Fijnkost in Rumbeke. Ik ben eigenlijk opgegroeid in de slagerij en hielp heel graag mee. Daar deed ik heel wat ervaring op en zo ontstond mijn voorliefde voor barbecueën. Via homecooking kon ik van mijn hobby mijn beroep maken. Kleine feestjes met een kok aan huis verzorgen was heel leuk om doen. Ann-Sophie steunde mij hierbij en daarom besloten we om kleinschalig te beginnen met een eigen zaak. In april 2016 zijn we in Gits gestart met de Burning Butchers. We waagden de sprong en het liep goed. Op zoek naar een grotere werkplaats kwamen we op de Verrekijker in Wingene terecht. In deze professionele werkplaats, met voldoende ruimte, kunnen we onze droom verder uitwerken.""Bij Burning Butchers maken we gebruik van duurzaam hout en houtskool. De barbecue wordt op hout gestookt en niet op gas. Zo creëren wij het principe van low & slow", vult Anne-Sophie (28) aan. "Dat zorgt ervoor dat we de producten van bij de basis kennen en er voeling mee hebben. We slagen er tevens in om het product tot zijn recht te laten komen en op elk feest een waaier aan smaken aan de klant aan te bieden. Mathijs speelt dan ook graag met de barbecue. Samen staan wij in vuur en vlam om samen te gaan koken en iets moois en lekkers naar voor te brengen. Met hulp van een professioneel team zorg ik voor een mooie omkadering zodat we een feest op topniveau kunnen brengen. Ons aanbod is gevarieerd met een aperitiefplank, walking dinner, buffetvorm, dessertbuffet, een streetfoodformule en dit aangevuld met exclusieve dranken. Voor trouwfeesten beschikken wij over een mooie formule die heel geliefd is. Wij verzorgen uiteraard ook communiefeesten, recepties, events, bedrijfsfeesten, personeelsfeesten..."De coronaperiode maakt het er niet eenvoudiger op. Feesten mag nog altijd niet zoals vroeger en dat is zeker niet leuk voor de Burning Butchers. "De annuleringen stroomden binnen en onze goedgevulde agenda kwam plots leeg te staan. Toch geven wij de hoop niet op. Ondanks corona vinden de mensen ons toch. De sociale media doet goed zijn werk. De feesten die achterwege bleven, kregen een nieuwe datum naar volgend jaar toe. Daarbovenop komen er nieuwe aanvragen binnen en het zal schipperen worden met de tijd en de beschikbare plaats. Momenteel doen wij aan homecooking, waar het enkele jaren geleden allemaal mee begon", besluit Ann-Sophie. (NS)