Burgrock kiest resoluut voor jong talent in 2020

"Het niveau van onze wedstrijd is de voorbije jaren genivelleerd en telkens minder Brugse bands haalden het hoofdpodium", klinkt het. "Daarom trekken we nu resoluut de Brugse kaart en lanceren we een oproep naar alle jongeren uit de Brugse middelbare scholen." © Burgrock
Redactie KW

Burgrock bestaat in 2020 zestien jaar en is intussen een gevestigde waarde in het Brugse festivallandschap. De voorbije edities stonden de enkele grote bands op het podium. Voorafgaand aan de kleppers wordt steevast ook een rockrally voor muzikaal talent georganiseerd. “Voor de komende editie op zaterdag 11 juli 2020 hebben we besloten om terug te keren naar waar het om bij Burgrock om draait: jonge muzikale talenten uit Brugge een kans geven om op een unieke plek, namelijk de Burg in, te tonen wat ze in hun mars hebben”, vertelt organisator Roeland Van Den Driessche.

Burgrock ontstond in 2005 naar aanleiding van de vele activiteiten die rond de Vlaamse Feestdag werden georganiseerd. Het 11 Juli-Komitee besliste toen om met de stedelijke jeugdraad een jeugdig evenement op poten te zetten. Doorheen de jaren professionaliseerde het festival en zes jaar geleden werd Burgrock een vzw. Behalve een kernbestuur, kan het rekenen op tientallen vrijwilligers die zich elk jaar belangeloos inzetten om duizenden muziekliefhebbers op 11 juli een fijne dag te laten beleven.

Plaatselijk talent

In eerste instantie wil Burgrock een podium bieden aan plaatselijk talent. “Het niveau van onze wedstrijd is de voorbije jaren genivelleerd en telkens minder Brugse bands haalden het hoofdpodium”, klinkt het. “Daarom trekken we nu resoluut de Brugse kaart en lanceren we een oproep naar alle jongeren uit de Brugse middelbare scholen om – in navolging van ‘Battle of the Schools’ – deel te nemen aan onze wedstrijd met als inzet eeuwige roem en een mooi prijzenpakket: opnametijd in een professionele muziekstudio, een verrassingspakket, geschonken door Metronoom en een professionele shoot door onze Burgrock-fotograaf. Maar voor velen is het prachtige decor van de Burg al een motivatie om deel te nemen.”

Een Nederlandstalig nummer

Elke muziekgroep, singer-songwriter, rapper of ander muzikaal genie uit een Brugse school kan deelnemen en zijn of haar school vertegenwoordigen. Inschrijven is eenvoudig en kan door voor 31 januari 2020 voornaam en naam, leeftijd, naam van de muziekgroep of artiestennaam, adres, telefoonnummer, school en link naar een website of downloadlink naar een demo te sturen naar claeyssam@hotmail.com. “Elke deelnemer krijgt één opdracht, namelijk op 11 juli één Nederlandstalig nummer brengen. Zelf gecomponeerd, geschreven of een originele cover, dat maakt niet veel uit, maar verras ons gewoon. We staan alvast te popelen om al het Brugse talent te ontdekken”, aldus Roeland Van Den Driessche.

Meer info via Roeland Van Den Driessche, roelandvddriessche@hotmail.com, 0486 17 53 08 of op de Facebookpagina van Burgrock.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier