Burgemeester Wingene niet akkoord met bezoek in woonzorgcentra

Als de situatie positief blijft evolueren, wordt ook de mondmaskerverplichting binnen de bebouwde kom herzien. © Getty Images
Redactie KW

Hendrik Verkest (CD&V), burgemeester van Wingene, gaat niet akkoord met het toelaten van bezoek in de woonzorgcentra.

De Nationale Veiligheidsraad besloot woensdag dat bewoners van woonzorgcentra opnieuw één gezonde bezoeker mogen ontvangen. Burgemeester Hendrik Verkest van Wingene gaat niet akkoord. “Ik zal er alles aan doen om de versoepeling van deze maatregel tegen te houden. Iedereen heeft immense inspanningen geleverd om de verspreiding van dit dodelijke virus zoveel mogelijk tegen te houden, dan ga je in volle crisis de deur toch niet opnieuw openzetten?”, zegt hij.

De burgemeester benadrukt dat hij het psychisch lijden van de bewoners en hun familieleden niet onderschat. “Uiteraard heb ik daar veel begrip voor, maar op dit moment is het psychisch lijden onderschikt aan het fysiek overlijden.”

Vlaams Parlementslid Brecht Warnez, schepen in Wingene, volgt het standpunt van de burgemeester en wil enkel bezoek als de directie en de lokale crisiscel oordelen dat het haalbaar en veilig is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier