Burgemeester verlengt coronamaatregelen, bib wel opnieuw open

De bibliotheek is opnieuw open.© RV
De bibliotheek is opnieuw open.© RV
Redactie KW

De gemeente Ruiselede besliste woensdag bij monde van burgemeester De Roo om de lokale coronamaatregelen op lokaal niveau, uitgevaardigd op 4 november, te verlengen.

De besmettingscijfers gaan weliswaar de goede kant uit, maar toch blijft de druk op de zorgsector nog hoog. De openbare veiligheid en de gezondheid in het licht van covid-19 zijn cruciaal.

Zo zijn alle sport-, jeugd- en culturele evenementen op het grondgebied verboden. De gemeentelijke infrastructuur blijft hermetisch gesloten. Er is echter ook goed nieuws: de bibliotheek, een agentschap van BIB-Aalter, gaat, na maanden sluiting, vandaag/woensdag weer open. De openingsuren blijven zoals voorheen: op maandag van 16 tot 18 uur, op woensdag van 17 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 12 uur.

Eindejaarsactie

Unizo en de gemeente hebben woensdag ook beslist om, uit solidariteit tegenover de handelszaken die nog dicht moetenblijven, de Eindejaarsactie te verplaatsen naar het voorjaar. Die actie zal gepaard gaan met kraslotjes en prijzen zoals waardebonnen en flessen wijn, een prijzenpot van 5.000 euro. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier