Burgemeester verbiedt alle georganiseerde culturele, sociale en sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar

Vanaf vrijdag 29 januari tot en met zondag 14 februari zijn alle georganiseerde culturele, sociale en sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar in Diksmuide verboden. Dat heeft burgemeester Lies Laridon zonet beslist met een burgemeestersbesluit.

De burgemeester licht toe: “We nemen deze maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dammen en we verbieden daarom zowel indoor- als outdooractiviteiten. Sinds de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in buurgemeente Houthulst op 17 januari worden er ook in Diksmuide een verhoogd aantal besmettingen vastgesteld.”

“Onze stad kleurt sinds twee dagen rood in de zorgatlas met momenteel 87 besmettingen de afgelopen zeven dagen. De recente cijfers tonen bovendien aan dat de besmettingen bij min 12-jarige kinderen verdubbeld zijn in een week tijd. Dat aantal ligt niet enkel aan het extra uitgevoerde tests, maar gaat gepaard met een stijgende positiviteitsratio. Dit burgemeestersbesluit komt er zeker ook om het leerplichtonderwijs maximaal te kunnen laten doorgaan en vrijwaren.”

Klasbubbels

“Georganiseerde buitenschoolse activiteiten doorbreken de normale klasbubbels en creëren meer risico op de verspreiding van het coronavirus. Het deeltijds kunstonderwijs en het beeldend kunstonderwijs worden overgeschakeld op volledig digitaal onderwijs zoals in de afdeling in Houthulst. De kinderopvang en de voor- en naschoolse opvang blijven wel open.”

De maatregelen gelden tot en met zondag 14 februari. Dat betekent dat de vakantiekampen tijdens de krokusvakantie voorlopig wel blijven doorgaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.