Burgemeester Vandaele alert na nieuwe reeks coronabesmettingen in De Haan

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op enkele dagen tijd steeg het aantal coronabesmettingen in De Haan van 2 naar 22. Maandag bevond de gemeente zich daardoor plots in de alarmfase. “Samen met Knokke-Heist”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

“Voorlopig leggen we geen nieuwe maatregelen op, maar we volgen de evolutie uiteraard wel op de voet. We zijn extra waakzaam voor de sport- en jeugdkampen en gaan straks ook nog in overleg met de organisatoren van Retro Sur Mer en Yeke Yeke.” Die festivals vinden allebei nog plaats in juli. “Er is nog geen reden tot paniek, maar het zal alleszins wel essentieel zijn dat de voorschriften daar goed nageleefd worden. Voor ons is het deze zomer als kustburgemeesters extra lastig: er is geen kader meer van hogerhand”, klinkt het.

Vorige week meldde Vandaele een aantal uitbraken bij jongeren. Zo werd het zomerkamp van Scouts De Polderwolven vervroegd stopgezet nadat een twaalftal leden besmet bleken, en moesten er ook enkele jobstudenten in quarantaine. “Twee weken geleden was onze gemeente zo goed als coronavrij, nu zitten we weer in een crisissituatie”, aldus nog Vandaele.

(WK)