Burgemeester Van Quickenborne bedankt Kortrijkzanen: “Hou vol en zorg voor elkaar!”

Burgemeester Vincent Van Quickenborne gaf vrijdagnamiddag meer uitleg op een persconferentie. © AN
Annelies Nollet

Ook de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne tracht zich zo goed mogelijk aan de opgelegde coronamaatregelen te houden. Van persconferenties is dan ook al lang geen sprake meer. Hij sprak zijn inwoners toe via Facebook en riep hen op om vooral vol te houden.

Van Quickenborne probeerde afgelopen weekend de Kortrijkzanen vooral een hart onder de riem te steken. Maar er was in zijn speech ook plaats voor een bedankje aan het adres van de mensen die de stad draaiende houden. ” Bedankt aan iedereen die aan de slag is. Ik wil ook mensen in de horeca laten weten dat we achter u staan. We nemen met de stad en nationaal maatregelen om u te steunen en er is nog meer steun op komst”, belooft hij.

“Weet dat u niet alleen bent beste Kortrijkzanen. We hebben een sterk team en sterke diensten die de stad op dit ogenblik draaiende houden. Stad Kortrijk is een sterke organisatie. En u weet , als u vragen hebt kan u die stellen op 1777, tijdens de week en in het weekend.”

Vincent Van Quickenbornehttps://www.facebook.com/Qfans/https://www.facebook.comFacebook1280
Kortrijk tegen het COVID-19

Beste Kortrijkzaan, Op één week tijd heeft ons leven een drastische wending gekend. 🙏 Bedankt voor jullie discipline en verantwoordelijkheidszin. We moeten de maatregelen goed blijven opvolgen: overal afstand houden, zowel op straat als in de winkel en probeer zoveel mogelijk thuis te blijven. 🏅Bedankt aan iedereen die aan de slag is. Mensen in de zorgsector, veiligheidsdiensten, stadsmedewerkers, de lokale ondernemers, initiatiefnemers voor het opzetten van projecten en ZOVEEL andere mensen. 💙 Heel veel moed aan de ondernemers die hun zaak moeten sluiten. We staan achter u. Zowel federaal als lokaal worden er steunmaatregelen aangeboden. Én er is nog meer steun op komst. Voor vragen wat betreft economie en handel kunt u terecht op https://www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk/corona 💬Ik roep alle Kortrijkzanen op extra solidair te zijn in onze warme stad. Neem contact op met uw eenzame buur, een oudere dame of man uit de kennis- of vriendenkring, of zelfs je telefoonbuur! #ikzorgvoormijnbuur ℹ️Bij vragen kan iedereen 7/7 beroep doen op het gratis nummer 1777 🆘 Heb je een idee om anderen te helpen of wil je bijspringen waar je kan? Aanmelden kan via https://www.kortrijk.be/kortrijkhelpt Maar vooral, onthoud: u bent niet alleen, hou vol. Zorg goed voor elkaar en hopelijk krijgen we zo het virus snel onder controle. Vincent Van Quickenborne Stad Kortrijk #samentegencorona #kortrijkhelpt

Geplaatst door Vincent Van Quickenborne op Zaterdag 21 maart 2020
video1.0https://www.facebook.com/Qfans/videos/647515552751644/500

Tot slot doet de burgervader een oproep tot solidariteit. “We zijn een warme stad met meer dan 77.000 Kortrijkzanen. Kent u een eenzame buur, neem dan contact op. Wilt u zelf actief worden als vrijwilliger, schrijf u dan in ons op ons platform Kortrijk Helpt. Hou vol, ook al is het niet gemakkelijk. Hou vol, want binnen enkele weken krijgen we dit virus onder controle. Zorg goed voor uzelf en zorg goed voor elkaar.”

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.