"Een andere vorm van oplichterij die dezer dagen eveneens de kop opsteekt zijn personen die van huis tot huis trekken om er steunkaarten aan te bieden ten voordele van de hulpverleningszone Fluvia", legt burgemeester Francis Benoit uit. "In beide gevallen gaat het echter om oplichters die van deze coronacrisis willen gebruik maken om zich via dergelijke oplichterij te verrijken. Ik kan enkel de boodschap meegeven: ga hier niet op in! Ik werd ook al gecontacteerd door alerte Kuurnenaren die melding maken van mensen die rond trekken om gas en elektriciteit te controleren. Ook hier is de boodschap: laat niemand binnen in uw huis!"

Een voorbeeld van een valse factuur., (gf)
Een voorbeeld van een valse factuur. © (gf)

Wie toch slachtoffer werd van deze praktijken of dergelijke factuur betaalde, wordt aangeraden om onmiddellijk aangifte te doen bij de politie. Via het nummer 1701 kan een afspraak gemaakt worden voor dergelijke aangifte te doen. Dit geldt eveneens voor leurders die rondtrekken met steunkaarten. Twijfel je over een mail of sms die je mocht ontvangen, neem dan zeker contact op met het bedrijf of de organisatie via hun klantendienst of kantoor, doe dit trouwens liefst per mail.

Wie Phisingmails ontvangt stuurt deze het best ook door naar verdacht@safeonweb.be.

(BRU)

"Een andere vorm van oplichterij die dezer dagen eveneens de kop opsteekt zijn personen die van huis tot huis trekken om er steunkaarten aan te bieden ten voordele van de hulpverleningszone Fluvia", legt burgemeester Francis Benoit uit. "In beide gevallen gaat het echter om oplichters die van deze coronacrisis willen gebruik maken om zich via dergelijke oplichterij te verrijken. Ik kan enkel de boodschap meegeven: ga hier niet op in! Ik werd ook al gecontacteerd door alerte Kuurnenaren die melding maken van mensen die rond trekken om gas en elektriciteit te controleren. Ook hier is de boodschap: laat niemand binnen in uw huis!" Wie toch slachtoffer werd van deze praktijken of dergelijke factuur betaalde, wordt aangeraden om onmiddellijk aangifte te doen bij de politie. Via het nummer 1701 kan een afspraak gemaakt worden voor dergelijke aangifte te doen. Dit geldt eveneens voor leurders die rondtrekken met steunkaarten. Twijfel je over een mail of sms die je mocht ontvangen, neem dan zeker contact op met het bedrijf of de organisatie via hun klantendienst of kantoor, doe dit trouwens liefst per mail. (BRU)