Burgemeester van Kuurne fopt (en laat zich foppen) op 1 april

Burgemeester Francis Benoit met zijn fictieve 'Vlasvis'. © Foto NSK
Redactie KW

Burgemeester Francis Benoit fopte enkele inwoners met de fictieve ‘Vlasvis’, maar was zelf ook het slachtoffer van een aprilvis.

Tijdens de afgelopen week pakte burgemeester Francis Benoit uit met een promofilmpje. De bedoeling was om de inwoners van Kuurne te laten geloven dat er een nieuwe vissoort was ontdekt in de Heulebeek en de Leie. Wie interesse had om op de nieuwe vissoort te hengelen, diende zich echter op zaterdagmorgen 1 april aan te melden op het gemeentehuis om een van de twintig visvergunningen op te halen. De ‘Vlasvis’ bewoog enkele inwoners er effectief toe om zich zaterdagvoormiddag te melden, zo bleek de aprilgrap van de burgemeester zijn effect niet te missen.

Zelf ook gefopt

Francis Benoit toonde zich echter zelf niet immuun voor aprilgrappen. Toen iemand via Facebook meldde dat de kerk van Sint-Katarine volgend jaar een nieuwe invulling zou krijgen – de kerk zou een nieuw filiaal van Burger King worden – reageerde hij bloedserieus dat hij daarvan niet officieel op de hoogte was en de zaak zou uitzoeken. De reacties die daarop volgden, spraken voor zich…

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier