Burgemeester van Bredene maakt twaalf uur durende kerstshow op kerstdag

© MM
© MM
Redactie KW

Het viel burgemeester Vandenberghe zwaar toen het Kerstreveillon ‘20 definitief werd afgeblazen. “Wat met de vele eenzame Bredenaars, die we nu geen hart onder de riem kunnen steken?”, vroeg hij zich af. Het antwoord werd een twaalf uur durende Kerstshow, die de burgemeester op kerstdag via livestream naar de Bredense woonkamers brengt.

Dat het jaarlijkse Kerstreveillon zou sneuvelen, hadden ze bij de organiserende vzw Bono al snel in de gaten. Maar dat ook hun plan B met het afkondigen van de tweede lockdown naar de prullenmand zou worden verwezen, hadden ze niet zien aankomen. “De organisatoren hadden het plan opgevat om goed 800 kerstpakketten aan huis te leveren bij alleenstaanden en senioren, de sociale kruidenier en vzw Welzijnsschakel”, zet burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A) zijn verhaal in.

“We mochten meteen op zoek naar een nieuw alternatief want zeg nu zelf, we moesten toch iets doen voor de vele eenzame Bredenaars in deze barre tijden?”

Bekende gasten en goede doelen

Burgemeester Vandenberghe vond het antwoord in een 12 uur durende kerstshow, die via livestream in de Bredense woonkamers zal gebracht worden. “Ik zal samen met onder meer gemeenteraadsvoorzitter Kelly Spillier (SP.A) de show aaneen praten, bekende gasten ontvangen en hopelijk heel veel ingezonden filmpjes mogen voorstellen.”

Opdracht wordt niet alleen eenzame Bredenaars op kerstdag een virtueel bezoek te brengen. “We willen ook geld inzamelen voor drie goede doelen: voor vzw Welzijnsschakel De Caproen, waarvoor we 200 maaltijden willen sponsoren. En we willen straks ook een aantal laptops kunnen aankopen voor Bredense leerlingen, die door het gebrek daaraan een grote leerachterstand dreigen op te lopen.”

“Ook het psychisch welzijn van de leerlingen is vandaag belangrijk”, pikt Kelly Spillier, lerares moraal, in. “Vandaar ons voornemen om ook het Centrum ter Preventie van Zelfdoding te steunen. Geloof me vrij, ik ben vandaag meer psycholoog dan lerares in de klas. De gevolgen van de coronacrisis voor jongeren vallen niet te onderschatten.” Burgemeester Vandenberghe wil 18.500 euro inzamelen tijdens zijn kerstmarathon. “Een euro per inwoner. Dat moet lukken.”

Kookprogramma

Behalve de drie goede doelen voorstellen en gasten ontvangen, zullen Kelly en Steve op hun kerstdag liveshow ook vijf dj’s aan het werk zetten en vijf lokale handelaars zullen een eigen ‘kookprogramma’ krijgen. “We sturen ook twee vliegende reporters de baan op om verslag uit te brengen van bij de mensen thuis, om de sfeer op te snuiven,…”

De kerstshow wordt technisch mogelijk gemaakt door Atilla Dept van productiehuis Hive. “Het klank- en lichtbedrijf van deze jonge Bredenaar zag de voorbije maanden zowat alle opdrachten wegvallen.”

De kerstshow gaat op kerstdag 25 december live van 10u tot 22u. Meer info vind je op www.kerstspecial.be .

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.