https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Burgemeester Spiere-Helkijn eist eigen vaccinatiecentrum

Burgemeester Dirk Walraet.© JS
Burgemeester Dirk Walraet.© JS
Redactie KW

Burgemeester Dirk Walraet uit Spiere-Helkijn “eist een eigen vaccinatiecentrum”. Dat zei hij woensdagochtend op Radio 2. Walraet is het er niet mee eens dat zijn inwoners naar Waregem zouden moeten gaan voor hun coronaprik.

Vrijdag beslist de Vlaamse regering waar de 120 vaccinatiecentra moeten komen. Hier en daar zorgden geruchten al voor kritiek, zo ook in Spiere-Helkijn. Dat is als faciliteitengemeente grotendeels tweetalig. De meerderheid spreekt er zelfs Frans. Een verplaatsing naar Waregem zou zowel onpraktisch als inefficiënt zijn, volgens burgemeester Dirk Walraet (Lijst Burgemeester).

“De afstand is al zeer demotiverend”, begon hij zijn betoog op Radio 2. “Wij zouden ingedeeld worden in de eerstelijnszone van Waregem. Dat is 40 minuten rijden met de auto voor ons. Sterker nog, daarvoor moet je door Kortrijk waar ook een centrum is. Dat is dus al erg tegenstrijdig. Ik twijfel ook over de kennis van het Frans daar.”

Gemakkelijker en betrouwbaarder

Walraet wil de vaccinatie in Spiere-Helkijn zelf organiseren, nadat de verdeling van de mondmaskers en sneltesten naar eigen zeggen zeer vlot verliep. “Op 5 uur tijd kunnen wij dat volledig klaren. Voor onze 350 inwoners die ouder zijn dan 65, zou dit veel gemakkelijker en betrouwbaarder zijn. Wij beschikken ook over vijf huisdokters, vijf verpleegsters en een apotheker.”

Walraet is van plan zo snel mogelijk een officieel voorstel in te dienen om een eigen vaccinatiecentrum op te richten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.