Burgemeester sluit café Sens Unique in Kortrijk tot na Sinksen

Redactie KW

In ‘t Straatje in Kortrijk blijft Sens Unique dicht tot zeker 10 juni. Dat heeft burgemeester Vincent Van Quickenborne beslist.

In de Burgemeester Reynaertstraat, dé uitgaansbuurt in Kortrijk voor jongeren en beter bekend als ‘t Straatje, vond op donderdag 1 mei in de vroege uurtjes een schietpartij plaats. Youssef Zaater raakte daarbij gewond. De feiten deden zich voor in en bij café Sens Unique. Na overleg met burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) sloot de politie daarop de zaak.

Op donderdag 8 mei ging Sens Unique open gaan, maar de burgemeester verbood dat na een hoorzitting met de uitbaters. “Het café blijft dicht tot na Pinksteren”, was Vincent Van Quickenborne formeel. “Zoals de zaak nu wordt uitgebaat, zijn er te veel risico’s voor incidenten. Amokmakers moeten eruit. Het café moet bovendien met portiers gaan werken en er moeten meer veiligheidscamera’s komen.”

Evaluatie

Na Pinksteren volgt een evaluatie. Als toen blijkt dat de nodige maatregelen genomen werden, mag het café weer de deuren openen. Voor de uitbaters is dit alvast geen leuke beslissing van de burgemeester: ze openden het café pas op 17 april en moeten nu alweer meer dan een maand sluiten. (NSK/AXV-foto JVGK)

Lees ook Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier