Burgemeester sluit Bredense woonzorgcentra

Woonzorgcentrum Jacky Maes gaat op slot.© foto MM
Woonzorgcentrum Jacky Maes gaat op slot.© foto MM
Redactie KW

Tot de vaccinatie van zowel bewoners als personeel is afgerond, zullen de woonzorgcentra Jacky Maes en Westerhauwe gesloten blijven. Dat heeft de Bredense burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) net beslist. Enkel bewoners, personeel en al wie noodzakelijk is voor het functioneren van de woonzorgcentra krijgen toegang.

“Ik ben mijn ervan bewust dat dit een ingrijpende beslissing is”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a). “Maar als ik zie hoe snel het coronavirus zich kan verspreiden in een woonzorgcentrum, dan wil ik er alles aan doen om zoiets te vermijden. Zeker nu, met de recente uitbraken van de zogenaamde Britse variant van het virus. Ik neem deze beslissing vanuit de overtuiging dat er opnieuw een reële en ernstige dreiging is voor de gezondheid van de bewoners en medewerkers.”

Cruciale fase

“We zitten in de woonzorgcentra in een cruciale fase. De bewoners kregen vorige week hun eerste prik. De vaccinatie van de medewerkers staat binnenkort gepland. De bewoners in onze woonzorgcentra zijn vandaag nog niet beschermd als je weet dat de activatieperiode van het vaccin 10 à 14 dagen bedraagt. Het tweede vaccin moet kunnen volgen om volledige zekerheid te hebben .”

“Ik ben er zeker van dat beide Bredense woonzorgcentra alles in het werk zullen stellen om de bewoners zo goed mogelijk bij te staan en ook de familie voldoende alternatieven te bieden”, besluit de burgemeester. “Wzc Jacky Maes en wzc Westerhauwe hebben het voorbije jaar al keihard gewerkt. Ze zullen dat ongetwijfeld blijven doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. De fysieke gezondheid van de bewoners en het personeel van onze woonzorgcentra en bij uitbreiding van alle inwoners primeert .” (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.