Burgemeester Oudenburg ontgoocheld in juridisch dreigement van minister Weyts

De burgemeester van Oudenburg, Peter Velle (CD&V), is ontgoocheld dat Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) dreigt met juridische stappen. Velle besloot namelijk om de parking van Westkerke ‘s nachts af te sluiten.

Burgemeester Peter Velle op de snelwegparking. © LIN

“Als hij juridische stappen verkiest boven dialoog, oké, maar dat is niet mijn stijl van werken”, aldus Velle. Weyts wil voorkomen dat er ‘s nachts geen parking meer zou zijn tussen Groot-Bijgaarden en Noord-Frankrijk.

Burgemeester Velle is ontgoocheld in de manier waarop minister Weyts reageert op zijn beslissing. “Ik vind dreiging geen manier van werken. Als je het hebt over een eenzijdige beslissing, wat me nu verweten wordt, dan lijkt deze stap van de minister me wel een schoolvoorbeeld“, aldus Velle. “Ik heb de minister één keer gehoord in al die tijd, dat was gisteren toen ik mijn plannen kenbaar heb gemaakt. Ik heb toen gezegd dat de maatregelen onvoldoende waren. Ik heb mijn gesprekken beëindigd door te zeggen dat ik open sta voor gesprekken en onderhandelingen, en dat ik wil terugkeren op mijn beslissing als de minister met een veiligheidsplan komt dat er één is. Dat aanbod blijft.”

De genomen maatregelen zijn voor de burgemeester niet voldoende en hij wil bijkomende maatregelen, zoals hekken aan beide zijden van de snelwegparkings.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.