Burgemeester Oostrozebeke test positief op corona

Luc Derudder gaat voor een week in quarantaine.© Julien Cluyse
Luc Derudder gaat voor een week in quarantaine.© Julien Cluyse
Redactie KW

Luc Derudder, de burgemeester van Oostrozebeke, testte positief op het coronavirus. Hij gaat nu, voor de tweede keer in korte tijd, opnieuw in quarantaine.

Begin december testte Mia, de echtgenote van Luc Derudder, die in wzc de Zonnewende in Meulebeke werkt, positief. Hierdoor moest meteen ook het gezin in quarantaine gaan. “Ik liet me meteen ook testen maar het resultaat was negatief. Voor alle veiligheid liet ik mezelf een tweede keer testen op 18 december. Tot mijn grote verbazing was de test nu wel positief alhoewel ik geen symptomen vertoon of me ziek voel.”

“Ik voel me prima, heb reuk en smaak en functioneer normaal. Voor mij is er eigenlijk niets aan de hand maar door die positieve test ben ik wel verplicht om een tweede keer in quarantaine te gaan.”

“Dit zal geen gevolgen hebben voor het uitoefenen van mijn job”, aldus de burgemeester. “Vooreerst is dit een heel kalme periode waarin nauwelijks iets gebeurt. Als er al een meeting is, dan verloopt dit meestal digitaal en dat kan vanuit mijn woning. Vanzelfsprekend volg ik verder de coronamaatregelen strikt op.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier