Burgemeester neemt besluit over sportwedstrijden

© (Foto PCO)
Redactie KW

In het jongste burgemeestersbesluit blijft het gebruik van een mondmasker sterk aanbevolen. Vanaf 1 september worden alle sportwedstrijden toegelaten.

Het dragen van een mondmasker blijft een belangrijke rol spelen in de strategie om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en om de besmettingscijfers niet verder te doen stijgen. “Mondmaskers worden ook ten zeerste aanbevolen in elke situatie waarin de regels van social distancing niet kunnen worden nageleefd. Het is daarom aangewezen om op het hele openbaar domein en op alle publiek toegankelijke plaatsen van de gemeente ten allen tijde verplicht een mondmasker bij zich te hebben”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem. Deze verplichting geldt niet voor mensen die met een medisch attest kunnen aantonen dat ze omwille van medische redenen geen mondmasker kunnen dragen.

Alle sportwedstrijden op de sportterreinen, in de openbare gebouwen en op de openbare weg, kunnen vanaf 21 augustus terug doorgaan. De organisatoren dienen hierbij de richtlijnen en protocollen van hun sportfederatie te volgen. Toeschouwers zijn echter nog niet toegelaten voor 1 september. Wedstrijden op de openbare weg hebben een voorafgaande toestemming van het lokaal bestuur nodig. Vanaf 1 september worden alle sportwedstrijden, ongeacht de locatie, toegelaten volgens de richtlijnen en protocollen van de sportfederaties en de federale overheid. Sporttrainingen mogen zowel indoor als outdoor enkel zonder toeschouwers plaatsvinden. De noodzakelijke begeleiders kunnen wel aanwezig zijn. Groepskleedkamers en -douches, zowel bij publieke als private sportvoorzieningen, blijven gesloten. “In mijn besluitvorming is het medisch advies van dokters en de eerstelijnszone Westhoek doorslaggevend”, zegt Lieven Vanbelleghem.

(PCO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier