Burgemeester Lichtervelde: “Misschien ga ik nog wat langer door”

Ria Pattyn. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Ria Pattyn overweegt om toch nog wat langer door te gaan als burgemeester. Eerder had ze nochtans laten verstaan dat ze aan haar laatste bestuursperiode begonnen was.

Ria Pattyn (CD&V) begon op 1 januari aan haar vierde bestuursperiode als burgemeester van Lichtervelde, een functie die ze al bekleedt sinds 2001. Ze volgde toen Gabriël Kindt op.

Nog wat langer?

Het was al langer bekend dat Ria Pattyn er na deze bestuursperiode, eind 2024 dus, zou mee ophouden. Maar tijdens de voorstelling van het jaarboek van de heemkundige kring en het fotojaarboek van de perskring zondagmorgen, verraste de burgermoeder. Tijdens een interview met Johny Vansevenant liet ze verstaan dat ze de legislatuur graag wil uitdoen én er misschien nog een periode wil aan breien. “Misschien doe ik er nog een halve legislatuur bij”, aldus Ria Pattyn. “Of misschien ook niet. Het is aan de kiezer om daarover te beslissen.”

27 jaar

Mocht Ria Pattyn effectief herverkozen worden en er nog een halve bestuursperiode – drie jaar dus – aan toevoegen, dan zal ze 27 jaar aan het roer gestaan hebben in Lichtervelde. Net niet genoeg om daarmee de langst regerende burgemeester van de gemeente te zijn. Michiel Surmont doet met 30 jaar – van 1842 tot 1872 – nog net iets beter. (TV/KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier