Burgemeester Lendelede roept inwoners op extra waakzaam te zijn voor corona

Burgemeester Carine Dewaele.
Redactie KW

Zondagvoormiddag zaten de huisartsen en de crisiscel van het gemeentebestuur in Lendelede samen om, na het vaststellen van 4 covid-19-besmettingen bij de plaatselijke Chiro, alle inwoners nu ook op te roepen extra voorzichtig te zijn.

Maandag kreeg het gemeentebestuur van Lendelede via de huisartsen te horen dat vier meisjes van de Chiro Ilse uit Lendelede (één lid van buiten de gemeente die naar de jeugdbeweging in Lendelede gaat) met Covid-19 besmet zijn. Met het gemeentebestuur, de artsen en de Chiroleiding, zowel van de jongens als de meisjes, werd beslist dat niemand van Chiro Ilse en ook niet van Chiro Sint-Nico dinsdag op kamp zou vertrekken. De besmette Chiroleden gaan nu samen met hun gezin in quarantaine. Die gezinsleden zullen ook getest worden op het virus.

“We raden iedereen aan om zo weinig mogelijk samen te komen en contacten te leggen”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Indien je toch contact moet nemen met anderen, neem dan alle nodige voorzorgsmaatregelen zoals afstand houden, handen wassen en ontsmetten, mondmasker dragen… We raden zelfs aan in Lendelede een mondmasker te dragen van zodra je buitenkomt. Wie wordt opgebeld door het nationale tracingnummer of door een Covid-19 patiënt zelf, laat zich best onmiddellijk testen. Wie twijfels heeft, neemt best contact op met zijn huisarts.”

Het gemeentebestuur kijkt in de komende dagen hoe ze het financieel verlies door het afgelasten van de kampen kunnen beperken.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten