Burgemeester Ledegem in quarantaine na besmetting echtgenote

© Foto JS
Redactie KW

Veerle Lauwers, de echtgenote van burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) testte dinsdagmiddag positief op het coronavirus. “Mijn vrouw vertoonde gisteren lichte symptomen van het virus waarna ik ook besliste om preventief in quarantaine te gaan”, aldus de burgemeester. Hij vertoont zelf geen ziektesymptomen.

“Veerle stelt het goed”, stelt de burgemeester de bewoners gerust. De positieve test heeft wel gevolgen voor het werk van de Ledegemse burgemeester. Die zou vanmiddag normaal gezien het comité van Winkel Koerse van de ene wijk naar de andere wijk brengen. Geen paardenrennen op de Winkelse hoogdag, maar het comité rond Winkel Koerse trekt straks wel van wijk naar wijk om de versierde straten te keuren. Deze avond vinden er in verschillende wijken in Sint-Eloois-Winkel ook buurtfeestjes plaats zodat de bewoners toch kunnen genieten van een speciale editie van Winkel Koerse.

“Men moet niet bang zijn, maar ik vraag iedereen toch nog om uiterst voorzichtig te zijn en om de covid-richtlijnen strikt te volgen”, aldus de burgemeester. Hoewel hij de komende dagen thuis moet blijven, werkt de burgemeester gewoon verder. “De verschillende vergaderingen zal ik digitaal volgen en ik blijf natuurlijk ook via mail en telefonisch bereikbaar.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier