Burgemeester Langemark-Poelkapelle mag vrijdag uit quarantaine

Lieven Vanbelleghem. © PCO
Redactie KW

Burgemeester Lieven Vanbelleghem test negatief op covid-19. Vrijdag mag hij uit quarantaine. Zoon Emiel was eerder positief getest na een leidingsweekend met de Chiro.

Lieven Vanbelleghem is opgelucht dat zijn test negatief is. “Het contactcenter bepaalt dat ik nog tot vrijdag in afzondering moet. Zoon Emiel mag terug zijn kamer verlaten. Tijdens zijn afzonderingsperiode was het moeilijk voor Emiel. Als hij al eens van de buitenlucht wou proeven, gingen hier alle alarmbellen af. Eerst werden alle ramen en deuren opengezet, vooraleer hij zijn tocht naar buiten mocht aanvatten. Ik heb hem beloofd, als alles terug in orde is, dat we samen een goeie zullen drinken. Een feestje gaan we zeker niet bouwen. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn.”

Toename leidt tot actie. “In de gemeentelijke diensten komt thuiswerk terug. In het wzc de Boomgaard worden we vooral geconfronteerd met afwezigheid van medewerkers door ziekte van gezinsleden. Daar is geen thuiswerk mogelijk.”

Geen paniek

De dagelijkse lokale cijfers wijzigen constant. “We zijn enkele dagen met een grote stijging geconfronteerd geweest. In dagelijkse aantallen deden we het als gemeente niet goed. Er is toch geen reden tot paniek omdat de oorzaken telkens kunnen gekoppeld worden aan bepaalde bedrijven of groepen. Dat maakt een snelle lokalisatie mogelijk. We willen nog eens een oproep doen om zich aan de basisregels te houden. Dit blijft meer dan noodzakelijk om verspreiding tegen te gaan. Zoek geen achterpoortjes om toch maar iets te kunnen ondernemen, maar gebruik het gezond verstand. Als we allemaal ons steentje bijdragen in deze maatregelen moet het lukken.” (pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier