Burgemeester Kuurne trakteert Puckolo limonade aan leerlingen op school

Burgemeester Francis Benoit en schepen van onderwijs Jan Deprez trakteren de Kuurnse schoolkinderen met een Puckolo limonade. (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Burgemeester Francis Benoit en schepen van onderwijs Jan Deprez trakteren de Kuurnse schoolkinderen met een Puckolo limonade. (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Redactie KW

Na een bewogen jaar vol beperkingen en Corona maatregelen vindt Francis Benoit (CD&V), burgemeester van Kuurne, dat het tijd is voor een fris opkikkertje. Daarvoor trakteert het Kuurnse gemeentebestuur de 1700 leerlingen van de Kuurnse basis-en kleuterscholen hen met een fris flesje Puckolo.

“Al van het begin van deze Coronacrisis hebben we een bijzondere aandacht voor kinderen en jongeren. Bij de maatregelen is het ‘altijd wat mag niet’”, vertelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Als kind waren de flesjes Puck een echte verfrissing op school. In feite mogen er geen frisdranken meer op school, maar deze keer maken we een uitzondering. Nostalgie naar een vitamientje, waarom niet? Het moet kunnen”.

Het Kuurnse gemeentebestuur werkt hiervoor samen met de verrezen limonadeproducent Puckolo uit Heule: “Toen burgemeester Francis Benoit me opbelde en me zijn verhaal vertelde van hij als kind, die zo genoot van de limonade op school vroeger, twijfelde ik geen moment om mee te werken aan deze toffe actie”, vertelt zaakvoerder Bram Algoet.

Voor Kuurne, alias de gemeente van Geluk, is het belangrijk dat ‘geluk’ iedereen bereikt. “Dit kan je enkel door het geluk uit te delen. Om gelukkig te worden moet je een beetje geluk hebben, en dat beetje geluk willen we aan de leerlingen de dag van vandaag geven”, aldus de Kuurnse schepen van onderwijs Jan Deprez (CD&V).

De Puckolo limonades werden uitgedeeld aan de leerlingen van Centrumschool, Pienter, VBS St Michiel, Basisschool GO! De boomgaard, VBS St. Pieter, St. Katrien, Kleuterschool Hulstsestraat en kleuterschool De Boomgaard.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.