Burgemeester Joachim Coens (Damme): “Gelijk welk nummer van Cohen is de moeite”

© Getty Images
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Joachim Coens, burgemeester van Damme.

We gaan onverdroten voort met onze queeste naar de geliefkoosde liedjes van onze burgemeesters. Deze week kregen we de lijst door van Joachim Coens, burgemeester van Damme. De burgemeester duikt in z’n eigen jeugdherinneringen, serveert ons enkele nummers van markante figuren of met een boodschap, maar laat zich evengoed beïnvloeden door zijn kroost.

“Er zijn veel mooie songs, en als je al een tijdje meeloopt dan kun je natuurlijk van elk jaar wel iets vinden”, vertelt Joachim Coens.

Toch wist de burgemeester een tiental nummers op te lijsten die net nog iéts meer bieden :

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com

01 Bryan Adams – Summer of 69

“Hier koester ik m’n verste jeugdherinneringen aan. Het nummer is nog altijd succes gegarandeerd op allerlei feesten.”

02 Dire Straits – Brothers in arms

“Eentje uit m’n studententijd. Brothers in Arms biedt wat romantiek, een sterke gitaar en een beetje mysterie.”

03 Sam Smith – Like I Can

“Dit liedje van Sam Smith heeft een leuk ritme, vind ik. Het is blijven hangen na een optreden in Brussel waar ik met mijn dochter naartoe ben geweest. Voor haar was het een van de eerste live optredens die ze zag.”

https://www.youtube.com/watch?v=xeugznpGKPA

04 Gregoire – Toi + moi

“Toi + Moi brengt een sterk verbindende tekst, in een mooie taal. ‘À deux, à mille, je sais qu’on est capables Tout est possible, tout est réalisable’… En ook het videoclipje is erg mooi.”

https://www.youtube.com/watch?v=kOru9ITtVIg

05 Martin Garrix – Animals

“Gewoon een sterk instrumentaal dansnummer. Echt iets om op te fuiven.”

06 Leonard Cohen – So lang Marianne

“Eigenlijk is gelijk welk nummer van Cohen de moeite. Ik zag hem laatst in Gent optreden. Het was erg sterk, en dat op zijn leeftijd! Ik had eigenlijk ook Cat Stevens kunnen nemen, maar ik ben natuurlijk beperkt tot tien nummers. Maar ik heb het wel voor mensen met een verhaal.”

07 Nina Simone – To love somebody

“Een schitterende Afro-Amerikaanse artieste en burgerrechteractiviste, gezegend met een mooie stem bovendien.”

https://www.youtube.com/watch?v=57jXNMC1Vl4

08 Joni Mitchell – Both Sides Now

“Een sterke Canadese artieste. Het is een beetje een trage song wel. ‘A case of you’ bijvoorbeeld heeft een beter ritme, maar de tekst van dit liedje is sterk. Het leven langs twee kanten bekijken, al is het maar die ene zin: ‘Well something’s lost, but something’s gained in living every day.’

09 Lukas Graham – Seven Years

“Een recent liedje met een zeer mooie tekst over het leven. Een vader/zoon-momentje, maar in mijn geval vader/dochter, want het is een favorietje van mijn dochter.”

10 Lost frequencies – Are you with me

“Nog iets recent om mee te eindigen, deze straffe plaat van een jong Belgisch toptalent : Felix De Laet.”