"Knokke-Heist heet alle tweedeverblijvers van harte welkom tijdens het verlengde Hemelvaartweekend in Knokke-Heist", liet burgemeester Lippens noteren."Knokke-Heist telt meer dan 20 000 woningen van tweede residenten", gaat de graaf verder. "Dat zijn er een paar duizend meer dan die van de vaste inwoners. Gezien de zonnige weersvooruitzichten kan het bevolkingsaantal in de kustgemeente de komende dagen dan ook verdubbelen. Dat is alvast een opsteker voor de lokale economie die sinds maandag 11 mei weer voorzichtig mocht opstarten en nu dankzij zijn talrijk trouw cliënteel uit het binnenland langzaamaan weer op kruissnelheid kan komen.

Het gemeentebestuur verwacht dat alle tweedeverblijvers de federale en plaatselijke coronamaatregelen strikt naleven. Alle regels gelden zoals 'thuis'. Dus boodschappen doe je best alleen en met een mondmasker. Ook afstand houden blijft belangrijk. De meeste winkels mogen dan open zijn op zon- en feestdagen maar van funshoppen is er voorlopig geen sprake. Maar fietsen en wandelen en genieten van het 10 km lange strand en het rustgevende polderlandschap, daar heeft onze badplaats een uitgebreid coronaproof aanbod voor!"

Voor alle hondenbazen is er leuk nieuws. Honden zijn voorlopig op het strand nog toegelaten tot zondag 7 juni.

(DM)

"Knokke-Heist heet alle tweedeverblijvers van harte welkom tijdens het verlengde Hemelvaartweekend in Knokke-Heist", liet burgemeester Lippens noteren."Knokke-Heist telt meer dan 20 000 woningen van tweede residenten", gaat de graaf verder. "Dat zijn er een paar duizend meer dan die van de vaste inwoners. Gezien de zonnige weersvooruitzichten kan het bevolkingsaantal in de kustgemeente de komende dagen dan ook verdubbelen. Dat is alvast een opsteker voor de lokale economie die sinds maandag 11 mei weer voorzichtig mocht opstarten en nu dankzij zijn talrijk trouw cliënteel uit het binnenland langzaamaan weer op kruissnelheid kan komen.Het gemeentebestuur verwacht dat alle tweedeverblijvers de federale en plaatselijke coronamaatregelen strikt naleven. Alle regels gelden zoals 'thuis'. Dus boodschappen doe je best alleen en met een mondmasker. Ook afstand houden blijft belangrijk. De meeste winkels mogen dan open zijn op zon- en feestdagen maar van funshoppen is er voorlopig geen sprake. Maar fietsen en wandelen en genieten van het 10 km lange strand en het rustgevende polderlandschap, daar heeft onze badplaats een uitgebreid coronaproof aanbod voor!"Voor alle hondenbazen is er leuk nieuws. Honden zijn voorlopig op het strand nog toegelaten tot zondag 7 juni.(DM)