Burgemeester: “Geschokt door de beelden”

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Burgemeester Bert Maertens zegt verbolgen te zijn door de beelden van in het Izegemse slachthuis. “Als dit klopt, is het pure dierenmishandeling.”

Izegems burgemeester Bert Maertens (N-VA) wil eerst het verslag van de Inspectie Dierenwelzijn afwachten om een definitief standpunt in te nemen, zegt hij. “Maar als de beelden daadwerkelijk kloppen, is dit pure dierenmishandeling. Ik ben geschokt door wat ik gezien heb. We moeten wel afwachten of deze wanpraktijken al dan niet door een individu zijn uitgevoerd. Maar het kan niet dat dieren zo moeten afzien in een slachthuis, ongeacht of deze taferelen zich nu in Izegem, Roeselare of ergens anders in Vlaanderen afspelen.”

Burgemeester Bert Maertens: “Als de beelden daadwerkelijk kloppen, is dit pure dierenmishandeling”

Drie jaar geleden bezocht Bert Maertens, samen met het schepencollege, het slachthuis Verbist. “We hebben toen een uitgebreide rondleiding gekregen. Niet weggelegd voor mensen met een gevoelige maag, maar dergelijke wanpraktijken zagen we alvast niet. Met het bedrijf zelf hebben we als stadsbestuur een goeie verstandhouding, maar meer ook niet.”

Een eventuele sluiting, zoals dat met het Tieltse slachthuis gebeurde, ligt niet in de handen van Bert Maertens. “Dat moet Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) beslissen, op basis van wat de Inspectie Dierenwelzijn in kaart brengt. Ik hou alvast contact met mijn collega.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier