Burgemeester Evrard weerlegt armoedecijfers Mesen: “Iedereen is hier gelukkig”

Burgemeester van Mesen Sandy Evrard. © EF
Redactie KW

Uit cijfers van de armoedebarometer gepublibiceerd het platform Decenniumdoelen blijkt dat Mesen het slechtst scoort. Mesen krijgt het indicatiecijfer -14 op het rapport wat staat voor alarmerend. Burgemeester Sandy Evrard (Open VLD) reageert nuchter. “De cijfers van dit rapport leg ik naast me neer.”

“We zijn gewoon om in het even welk onderzoek van de overheid de slechtste te zijn. Maar als burgemeester weet ik beter. Hier leven de mensen niet in armoede en is iedereen gelukkig.”

Het jaarlijks rapport wordt opgesteld aan de hand van 16 indicatoren waaronder de kinderarmoede. “Wanneer 1 kind geboren wordt uit een kansarm gezin, dan krijgt Mesen de stempel van kinderarmoede. Net als we met 3 positief coronatests volledig rood kleuren.” Met 1000 inwoners is Mesen de kleinste stad van het land. “Met deze cijfers ga ik wel akkoord en daar ben ik trots op. De cijfers van dit rapport leg ik naast me neer. Die cijfers worden berekend in een ijzeren toren en grenzen vaak aan het ongelooflijke. Zo kreeg ik op een dag 50.000 euro minder gestort in het gemeentefonds omwille van de geboorte van 1 kind uit een kansarm gezin.”

Meer slecht scoren

Burgemeester Evrard verwacht zich de komende maanden nog aan resultaten van gevoerde onderzoeken. “Dan gaan we slecht scoren omdat we geen fietspaden hebben. We hebben ook maar twee gewestwegen. Dan zal je zien dat we geen sportieve gemeente zijn omdat we geen fietspad hebben en niet aan cultuur doen omdat we geen bioscoop hebben.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier