Burgemeester en sterrenchef koken met lokale producten tijdens Boerenmarkt in Waregem

Onder het toeziend oog van sterrenchef David Bertolozzi hebben burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen Jo Neirynck zondagmiddag hun kookkunsten bovengehaald tijdens Boerenmarkt.

© (Foto PNW)

De Waregemse Markt werd zondag al voor de elfde keer omgetoverd tot een heuse boerenmarkt. Fruit, groenten, boter, kaas, paté, chocolade of artisanaal ijs, het was er allemaal te vinden. Maar dat was niet alles: er stond ook een grote keukenbattle op het programma. “Tijdens dat wedstrijdje willen we bewijzen dat het supereenvoudig is om met faitradeproducten uit eigen streek aan de slag te gaan en lekkere gerechten te maken”, vertelt schepen van Mondiaal Beleid Jo Neirynck (CD&V).

Om 16.30 uur gingen de schepen en burgemeester Kurt Vanryckeghem shoppen op de boerenmarkt, om daarna zelf de handen uit de mouwen te steken. De mandatarissen verzorgden het voorgerecht, terwijl chef David Bertolozzi (Bistro Berto) het hoofdgerecht voor zijn rekening nam. Een tiental mensen, die hun plekje aan tafel op de Boerenmarkt konden winnen, mocht dan proeven van de creatie.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.