Burgemeester Dirk Walraet houdt van Ierse muziek (maar verkiest Belgisch bier boven guinness)

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Dirk Walraet, al meer dan een kwarteeuw de burgemeester van Spiere-Helkijn.

Ze zijn dun gezaaid, maar ze bestaan : mensen die niet echt iets hebben met muziek. Dirk Walraet, intussen meer dan 25 jaar burgemeester van Spiere-Helkijn, is zo iemand. Een top tien opstellen bleek dan ook geen eenvoudige opgave, maar gelukkig had de burgemeester een trouwe kompaan aan zijn zijde om hem met raad, daad en enkele suggesties bij te staan.

En het is natuurlijk niet zo dat de burgemeester nóóit naar muziek luistert. “Ik luister wel eens naar de radio”, zegt de burgemeester. “Thuis of in de wagen. Meestal staat die dan op MNM. Maar echt cd’s opleggen of zo doe ik niet. Wat mijn hobby’s dan wel zijn? Vooral lezen, en ‘sociaal contact met de bevolking’.”

Niet onbelangrijk natuurlijk als burgemeester. Desalniettemin kregen we toch een top 10 door en die kan je hier ontdekken :

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com

01 Bruce Springsteen – Born in the USA

02 U2 – A Beautiful Day

“De klassieke rockers hoor ik wel graag. The River, Philadelphia, Born in the USA… Bruce Springsteen heeft wel heel wat hits, U2 evenzeer. Maar naar optredens ga ik niet, da’s niks voor mij.”

03 Carl Orff – Carmina Burana

“Iets klassieks, er mag wel eens wat afwisseling bij zitten.”

04 Willem Vermandere – Duizend Soldaten

“Willem Vermandere trad vorige zaterdag nog op in onze sporthal. Ongeveer één keer per jaar organiseren we in Spiere-Helkijn een optreden, doorgaans in samenwerking met de cultuurraad. In het verleden konden we zo al enkele grote namen verwelkomen, zoals Arno, Clouseau, Belle Perez en Will Tura. “

05 Ierse Folk

“Ik hoor ook wel graag folkmuziek ja. Nu ga ik niet meer optredens, maar vroeger ben ik nog wel naar Dranouter geweest. Of daar dan een guinness bij hoort? Zonder guinness liefst, liever een gewoon Belgisch biertje. (lacht)”

06 Whitney Houston – I Will Always Love You

“Een beetje meer het sentimentele. Mag er ook bij.”

07 Nirvana – Smells Like Teen Spirit

08 Soulsister – The Way to your Heart

09 Selah Sue – This World

“Het maakt niet altijd uit of het internationaal is, of oud of nieuw. Selah Sue is modernere muziek, maar uiteraard ook goed. Dit hoor ik wel eens voorbijkomen op de radio.”

10 Tina Turner – The Best