Burgemeester Dirk Sioen (Zonnebeke): “Geen fan van Sergio, maar da’s wel een formidabele mens”

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favoriete liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Dirk Sioen, burgemeester van Zonnebeke.

De burgemeester van Zonnebeke is, zoals veel van zijn collega’s, verre van muzikaal. “Ik heb helemaal geen muzikale stem, al heb ik ook nooit muziek gevolgd of zo”, vertelt Dirk Sioen. “Ik kom uit een landbouwfamilie en dan was dat ‘de mode niet’. Als je thuis kwam van school, was dat helpen op het veld. Muziek was toen niet erg belangrijk. Nu is dat wel anders. Mijn dochter leerde gitaar en ze heeft zichzelf ook piano geleerd.”

Ik hoor graag liedjes met een beetje tekst

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Dirk Sioen geen goede muziek kan appreciëren. “Ik luister af en toe naar de radio en soms ook op de computer”, vertelt hij. “Ik kan daar echt van genieten, op een rustig moment samen met mijn echtgenote. En liefst dan naar kleinkunst. Will Tura, Willem Vermandere, Raymond van het Groenewoud, Ann Christy,… Ik hoor graag liedjes met een beetje tekst. Nederlandstalig, maar dat mag ook in het Engels of het Frans zijn.”

Optredens komen er niet echt van. “In m’n jeugd gebeurde dat wel eens. Dan gingen we naar Ivan Heylen die dan in Roeselare kwam optreden bijvoorbeeld. Maar nu ontbreekt de tijd daarvoor. Natuurlijk ga ik wel nog eens kijken als er artiesten naar de gemeente komen. Met de Zonnebatjes heb ik zo Sergio aan het werk gezien. Ik ben nu geen fan, maar dat is wel een formidabele mens.”

De burgemeester proeft soms ook van het alternatievere werk. “Als er Bezemrock is, probeer ik toch ook eens te gaan”, vertelt Dirk Sioen. “Ik ben wel niet voor van die harde muziek, maar ik heb daar Marcel Vanthilt eens gezien en ik moet toegeven dat dat live toch wel indrukwekkend was.”

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com

01 Wim Sonneveld – Mijn dorp

02 Boudewijn De Groot – Meester Prikkebeen

03 Will Tura – Vlaanderen mijn land

04 Stan van Samang – Een ster

05 Ann Christy – Dag vreemde man

06 Noordkaap – Ik hou van u

07 Clouseau – Daar gaat ze

08 Jaques Brel – Marieke

09 Yevgueni – Als ze lacht

10 Johan Verminnen – Tussen een lach en een traan

LINK:ff62d5c442654a21a5449b17a7a9df6e9d99822bf28240a1947cecbc1d10e6477d0f382de2d54586