In het belang van de openbare orde en volgens artikel 135 §2 NGW 5°, 7° besloot de burgemeeste rover te gaan tot de onmiddellijke sluiting tot deze middag van handelszaken die tabaks- en alcoholproducten verkopen aan de Dijk en omgeving in Adinkerke, net als aan de grensovergang in de Duinhoekstraat. De lockdown in Frankrijk resulteerde in een massale toestroom van Fransen en Britten die hun voorraad in Adinkerke komen opslaan. De rest van dergelijke handelszaken in De Panne zal volgen.

De kans bestaat dat de rest van de Westkust eveneens volgt. Politie Westkust zal hier streng op toezien en sluit tot de middag de grenzen af om de toevloed van Britten en Fransen te vermijden. Daarna volgt een evaluatie wat betreft de toestand in Frankrijk en de steun van de Franse Gendarmerie. (MV)

In het belang van de openbare orde en volgens artikel 135 §2 NGW 5°, 7° besloot de burgemeeste rover te gaan tot de onmiddellijke sluiting tot deze middag van handelszaken die tabaks- en alcoholproducten verkopen aan de Dijk en omgeving in Adinkerke, net als aan de grensovergang in de Duinhoekstraat. De lockdown in Frankrijk resulteerde in een massale toestroom van Fransen en Britten die hun voorraad in Adinkerke komen opslaan. De rest van dergelijke handelszaken in De Panne zal volgen.De kans bestaat dat de rest van de Westkust eveneens volgt. Politie Westkust zal hier streng op toezien en sluit tot de middag de grenzen af om de toevloed van Britten en Fransen te vermijden. Daarna volgt een evaluatie wat betreft de toestand in Frankrijk en de steun van de Franse Gendarmerie. (MV)