Burgemeester Bredene verbolgen over ‘domme quote’ van minister Demir

© (Foto EFO)
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) riep de kustburgemeesters in De Zondag op om de tweedeverblijvers een waardebon te geven. Steve Vandenberghe (sp.a), burgemeester van Bredene, reageert als door een wesp gestoken. “Met die ene domme quote zet de minister al ons werk op de helling.”

Tijdens de coronacrisis zijn alle niet-essentiële verplaatsingen verboden, waardoor tweedeverblijvers voorlopig niet welkom zijn aan de kust. De kwestie lijkt op veel onbegrip te stuiten bij de tweedeverblijvers, die zich afvragen waarom ze wel nog tweedeverblijfstaks moeten betalen. Sommigen proberen zelfs hun domicilie aan te passen om toch naar de kust te kunnen afzakken. Demir stelde in De Zondag voor om de tweedeverblijvers ter compensatie een waardebon te geven.

Met die uitspraak gooit ze volgens burgemeester en Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe enkel olie op het vuur. “Ik ben bijzonder boos. Wij worden overrompeld met vragen van tweedeverblijvers, maar we hielden één lijn aan met alle kustburgemeesters. Ook de samenwerking met de gouverneur is uitstekend. Met die ene domme quote zet de minister al ons werk op de helling. Het is gewoon van de pot gerukt.”

De Bredense burgemeester benadrukt ook dat de gezondheid en de veiligheid van de mensen tijdens de crisis voorop moeten staan. “Het kusttoerisme is voor mij ook belangrijk. Iedereen is met open armen welkom, eens de crisis voorbij is. Nu zijn dergelijke dwaze uitspraken niet aan de orde.”

Minister Demir reageerde op het bericht van burgemeester Vandenberghe: “Als burgemeester Vandenberghe meent dat ik voor het einde van de crisis mensen naar zee wil lokken, moet hij het voorstel nog eens lezen. Hysterisch reageren en een voorstel voor de heropleving van de eigen toeristische sector ‘dom’ noemen is -laat ons zeggen- niet verstandig.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier