Burgemeester Bredene roept kustburgemeesters op om alle zomerevenementen te schrappen

Steve Vandenberghe zal zijn voorstel woensdag voorleggen aan de burgemeesters van de andere kustgemeenten. © belga
Redactie KW

De burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (sp.a) roept alle kustburgemeesters op om geen zomeractiviteiten te laten doorgaan. Daarmee wil Vandenberghe het gezondheidsrisico in de kustgemeenten beperken en de politiediensten ontlasten zodat zij op andere plaatsen kunnen worden ingezet.

“In het kader van de solidariteit tussen de kustgemeenten zal ik alle burgemeesters van steden en gemeenten aan onze kust vragen om dit standpunt voor iedere kustgemeente te onderschrijven”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. Daarmee wil hij ook het gezondheidsrisico en het aantal besmettingen beperken. Daarnaast wil hij zo de politiediensten ontlasten. “De politie zal tijdens de zomer ingezet moeten worden voor controle op mobiliteit en afstand houden op de stranden en drukke publieke plaatsen.”

Kustgemeenten zoals Knokke-Heist en Blankenberge beslisten eerder al om alle eigen zomerevenementen te schrappen. De kustburgemeesters komen woensdag samen om een gezamenlijk plan voor de zomer op te stellen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.