Het zou gaan om een uitbraak onder enkele kleine vriendengroepen in Blankenberge. De jongeren zijn tussen 18 en 30 jaar. Ondertussen zijn enkele leiders van de scouts al positief getest. De kinderen en medeleiders uit dezelfde bubbel moeten daarom in quarantaine. Ondertussen zou van de scouts een 40-tal kinderen in quarantaine zitten. Enkele kinderen werden daarvoor ook van school gehaald. Daarnaast zijn er besmettingen bij de lokale beloftenvoetbalploeg van Blankenberge.

Volgens de burgemeester is er nog geen reden tot paniek. "Het is duidelijk dat de besmettingen zich voordoen onder jongeren. We vragen hen dan ook om op te letten", aldus Dumery. Ondertussen probeert de stad via contacttracing in kaart te brengen waar de jongeren besmet raakten en met wie ze in contact kwamen. Momenteel wachten nog heel wat jongeren op testresultaten. Het aantal besmettingen zou dus de komende dagen nog kunnen stijgen.

Dumery acht extra maatregelen nog niet aan de orde. "We wachten de resultaten af en zullen alles in kaart brengen." De burgemeester roept inwoners op zich bij de minste symptomen te laten testen.

(Belga)

Het zou gaan om een uitbraak onder enkele kleine vriendengroepen in Blankenberge. De jongeren zijn tussen 18 en 30 jaar. Ondertussen zijn enkele leiders van de scouts al positief getest. De kinderen en medeleiders uit dezelfde bubbel moeten daarom in quarantaine. Ondertussen zou van de scouts een 40-tal kinderen in quarantaine zitten. Enkele kinderen werden daarvoor ook van school gehaald. Daarnaast zijn er besmettingen bij de lokale beloftenvoetbalploeg van Blankenberge. Volgens de burgemeester is er nog geen reden tot paniek. "Het is duidelijk dat de besmettingen zich voordoen onder jongeren. We vragen hen dan ook om op te letten", aldus Dumery. Ondertussen probeert de stad via contacttracing in kaart te brengen waar de jongeren besmet raakten en met wie ze in contact kwamen. Momenteel wachten nog heel wat jongeren op testresultaten. Het aantal besmettingen zou dus de komende dagen nog kunnen stijgen. Dumery acht extra maatregelen nog niet aan de orde. "We wachten de resultaten af en zullen alles in kaart brengen." De burgemeester roept inwoners op zich bij de minste symptomen te laten testen.(Belga)