Burgemeester bezorgd over toename aantal covidbesmettingen

"We kunnen elk moment in de rode zone zitten", zegt burgemeester Karlos Callens van Ardooie. © KW
Redactie KW

Ardooie zit op het moment dat dit artikel verschijnt nog in de oranje zone. “Maar hoelang zal het nog duren eer we in de rode zone terechtkomen als het virus zich zo snel verderzet”, vraagt burgemeester Karlos Callens (Groep 82) zich af.

“De laatste week kwamen er 58 covid-19-besmettingen bij. Dat is heel veel als je weet dat er in heel 2020 in totaal 183 besmettingen waren.”

“Onder het gemeentepersoneel zijn dit jaar 5 personen positief getest op corona, waarvan 1 in het voorjaar en 4 in oktober”, zegt Karlos Callens. “Geen enkele besmetting werd op het werk opgelopen en niemand werd in het ziekenhuis opgenomen. 4 van de 5 personeelsleden zijn na quarantaine weer aan het werk, 1 iemand begint normaal vandaag, dinsdag, opnieuw te werken. Maar alle diensten in het gemeentehuis en Sociaal Huis blijven open, uiteraard mits de inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen.”

Extra maatregelen

Besmettingen in het basisonderwijs en Instituut De Heilige Kindsheid vallen goed mee. “In het gemeentelijk onderwijs waren er in juni twee positieve testen en bij het onderwijzend personeel is tot op vandaag niemand besmet.”

De gemeente neemt nu extra maatregelen. “Alle ontmoetingscentra voor verenigingen worden nu gesloten tot 30 november”, vervolgt de burgemeester. “Bij burgerlijke huwelijken zijn nu maximaal nog zes personen toegelaten.”

Kimara Goethals (Samenplus) vindt dat er onvoldoende gecommuniceerd werd om die extra maatregelen bekend te maken. “Waarom toont men die maatregelen niet op het ledscherm?” “Alle verenigingen werden verwittigd en ook de koppels die huwen werden op de hoogte gebracht”, zegt schepen Veronique Buyck (Groep 82). (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier