Burgemeester bedankt de strandredders in Zeebrugge

© Michel Vanneuville
Redactie KW

“Zonder jullie zou de zomer er heel wat minder stralend uitzien”, aldus de burgemeester.

Burgemeester Dirk De fauw bedankte vrijdagmiddag aan het Badengebouw de strandredders in Zeebrugge voor bewezen diensten. Liefst 53 jobstudenten waakten deze zomer over de veiligheid van de badgasten.

Veiligheid en sensibilisering

“De voorbije drie maanden stonden jullie elke dag paraat en jullie takenpakket is ruim en divers“, aldus De fauw. “Naast de veiligheid van de baders, staan jullie ook in voor het sensibiliseren van de strandgebruikers omtrent de rookvrije zone, jullie worden opgeleid om met de boot te varen en helpen waar mogelijk ook mee om het strand proper te houden. Kortom: zonder jullie zou de zomer in Zeebrugge er heel wat minder stralend uitzien.”

Dat de redders onmisbaar zijn, bleek ook uit de cijfers die de burgervader nog meegaf van het voorbije strandseizoen. Er werden zestien verloren gelopen kinderen met de ouders herenigd, tien kiters en drie baders in nood gered en er waren 332 EHBO-verzorgingen nodig. Tweemaal moest een ambulance ter plaatse komen voor baders die onwel werden door de hitte.

Prima samenwerkingen

Burgemeester Dirk De fauw prees tot slot de goede samenwerking tussen de strandreddingsdienst en de stadsdiensten die actief zijn op het strand. Bijvoorbeeld voor Zon, Zee, Zorgeloos en de strandbibliotheek, maar ook met de preventiedienst en de dienst openbaar domein. Deze dienst helpt het strand proper te houden. “Dit maakt mij als burgemeester uitermate tevreden en trots”, klonk het. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier