Burgemeester Bart Dochy kooktzondag voor vrijwilligers in De L!NK

© ©Jan STRAGIER
Redactie KW

Op zondag 7 november duikt burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) terug in zijn kookboek voor de jaarlijkse activiteit ‘De Burgemeester Kookt’. Dit jaar worden de vrijwilligers van de plaatselijke jongerenverenigingen uitgenodigd om hun voeten onder tafel te schuiven in De L!NK in Sint-Eloois-Winkel.

In het kader van de Week van de Smaak kookte burgemeester Bart Dochy ruim tien jaar geleden voor het eerst voor een groep vrijwilligers. Jaren later is de activiteit ‘De Burgemeester Kookt’ een traditie geworden. Onder andere de vrijwilligers binnen de ontwikkelingscomités, de mensen die het beste van zichzelf geven binnen de kinderopvang en de adviesraden werden de voorbije jaren reeds door de burgemeester uitgenodigd om te genieten van zijn kookkunsten.

Burgers en frietjes

“Maar ik moet eerlijk zijn: net zoals een echte topchef laat ik me omringen door talentvolle assistenten. Gelukkig maar”, lacht de burgemeester. Hij is ondertussen reeds volop thuis bezig met de voorbereidingen op zondag 7 november. Dan staat een nieuwe editie van ‘De Burgemeester Kookt’ op de agenda. “Dit jaar nodigen we de vrijwilligers binnen onze jeugdverenigingen uit voor een middagmaal. Ook de jeugdverenigingen kenden geen gemakkelijke periode, maar dankzij die enthousiaste mensen blijven die organisaties wel goed draaien.”

Inmiddels werden de uitnodigingen naar de jeugdverenigingen verzonden. Inschrijven vooraf is noodzakelijk en kan via de dienst vrije tijd van de gemeente. “Ik hoop echt dat er ook dit jaar heel wat jongeren hun voeten onder tafel schuiven in De L!NK. Voor hen staat alvast een typsich jongerenmenu op de menukaart.” De aanwezige jeugdige vrijwilligers zullen namelijk kunnen smullen van een betere burger met lekkere frietjes. Het evenement start om 11 uur. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier