Burenruzie in Elverdinge eindigt voor de rechter

Vijf buren moesten zich in de Ieperse rechtbank verantwoorden voor ruzies, bedreigingen, vernielingen, verboden wapendracht en opzettelijke slagen en verwondingen in een sociale woonwijk in Elverdinge.

Het gaat om de wijk in de Sint-Jorisstraat in Elverdinge, een deelgemeente van Ieper. Volgens de procureur waren er al een geruime tijd spanningen in de wijk. Het gaat om twee kampen. De rivaliteit bereikte een climax op 19 november 2017. Volgens de verklaring van een vrouw had S. S. (26) haar hond gestampt, waarop S. V. (57) met een knuppel ging bonken op de deur van S. S. Ze gaven elkaar slagen met de knuppel, waarbij S. V. uiteindelijk de zwaarste verwondingen opliep, vooral ter hoogte van zijn arm.

Beide worden vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen. S. V. staat ook terecht voor woonstschennis en toegebrachte schade aan de voordeur. B. D. R. (41) wordt vervolgd voor bedreigingen met een mes en twee vrouwen vlogen elkaar letterlijk in de haren.

“In mijn ogen zijn alle beklaagden schuldig. Ik vraag de toepassing van de strafwet en hoop dat de ruzies nu eens mogen ophouden in de wijk. Ik adviseer om voorwaarden te koppelen aan de straffen zodat de beklaagden elkaar niet langer lastig vallen”, klonk het in de rechtbank.

Burgerlijke partij

Verschillende beklaagden verdedigden zich in de rechtbank en stelden zich tegelijkertijd burgerlijke partij voor de schade, die ze opliepen bij de incidenten. Ook sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak stelde zich burgerlijke partij voor de schade aan de voordeur van een van de woningen. S. S. nam als enige zelf het woord en beweerde dat hij het slachtoffer was van racistische buurtbewoners. Hij is ondertussen verhuisd naar Zonnebeke.

Vonnis op 20 december.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.