Buren van Nieuwmolkenkaasstraat in Diksmuide slaan handen in elkaar om Claudia en Bart te helpen na woningbrand

Het buurtcomité dat zich inzet om het getroffen gezin te helpen, onder impuls van Kris Vanblaere (uiterst links), poseert voor het huis van Claudia Cogghe en Bart D’Hulster dat door brand werd getroffen.© ACK
Het buurtcomité dat zich inzet om het getroffen gezin te helpen, onder impuls van Kris Vanblaere (uiterst links), poseert voor het huis van Claudia Cogghe en Bart D’Hulster dat door brand werd getroffen.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Claudia Cogghe (31) en Bart D’Hulster (29) ouders van de éénjarige Elle, vonden in de Nieuwmolkenkaasstraat in Diksmuide hun droomhuis. Het paar betrok het huis en startte met verbouwingen. Op 19 juni sloeg het noodlot echter toe, een zware dakbrand vernielde de woning. De buren van de Nieuwmolkenkaasstraat toonden hun goed hart en sloegen de handen in elkaar om het gezin een duwtje in de rug te geven.

Kris Vanblaere, de dichtste buur van het gezin, nam het initiatief om met de buren samen te zitten en iets te organiseren om Claudia en Bart te helpen.

Afhaal spaghetti

“We willen graag zorgen dat Bart en Claudia hun droom kunnen verwezenlijken”, zegt Kris Vanblaere. “Daarom kunnen mensen op verschillende manieren steunen, we hebben besloten een afhaal spaghetti te organiseren. De buurt was meteen akkoord. We krijgen het drukwerk gratis aangeboden door een meelevende drukker en traiteur Maarten Vandermeulen uit Esen maakt de spaghetti klaar.”

Er worden verschillende versies aangeboden. Je kan voor de prijs van 10 euro één portie spaghetti bolognese met saus en kaas verkrijgen. Voor 1 kg bolognese saus samen met een pak spaghetti betaal je 15 euro. Dan is er ook de veggie spaghetti voor één persoon met saus en kaas die 10 euro kost en de veggie spaghettisaus 1 kg die 15 euro kost en waarbij ook een pak spaghetti wordt meegegeven.

Afhalen in ‘t Pluimpje

Bestellingen kunen op 17 juli afgehaald worden in ’t Pluimpje, Pluimstraat 20 in Diksmuide, tussen 14 en 18 uur.

Bestellen kan tot ten laatste dinsdag 13 juli via mail naar kris.vanblaere@gmail.com of bellen naar 051 50 46 62 of sms naar 0495 37 12 54 of bij Kris Vanblaere, Nieuwmolkenkaasstraat 3 in Diksmuide. Betalingen gebeuren op rekening BE17 0010 8782 8021.

Bijdrage storten kan ook

Wie dat wil, kan een bijdrage als steun storten via de rekening van ’t Vlot : BE95 1431 0580 3358 met vermelding Steun huisbrand Reigersnest, de bijdrage wordt dan anoniem doorgestort naar het getroffen gezin.

“De volledige winst van de afhaal spaghetti wordt ook meteen overgemaakt aan het getroffen gezin. We hopen alvast op heel wat solidariteit”, besluit Kris Vanblaere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier