Burco Coast haalt topchef naar Hendrik Baelskaai in Oostende

Sofie van Loo van Burco Coast. © MF
Redactie KW

Burco Coast weet NorthSeaChef Michiel Rabaey te strikken voor een uniek pop-uprestaurant aan de Baelskaai.

Met het Project Baelskaai aan de Hendrik Baelskaai pakt Burco Coast nv uit met een uniek project aan de Belgische kust. Het bouwblok bestaat uit verschillende moderne gebouwen in een doordachte compositie. De werken aan de Baelskaai zijn volop aan de gang. Blikvanger wordt het grote binnenpark Central Park@Sea, een centraal park met waterpartijen, heuveltjes, speelruimtes, kunstwerken en een locatie voor culturele activiteiten. “Het park wordt sinds vorig jaar aangelegd zodat mensen die er nu wonen al meteen van alle troeven kunnen genieten. Het park kwam er na bezoeken aan gelijkaardige havensites in Hamburg. Bewoners vragen niet enkel comfort, maar ook een plaats voor recreatie of ontspanning”, weet projectmanager Sofie van Loo. Begin 2017 startte de bouw van het project.

Topchef op toplocatie

Burco Coast brengt deze maand een primeur naar de Vuurtorenwijk, want de bouwheer wist NorthSeaChef Michiel Rabaey te strikken voor een uniek pop-uprestaurant aan de Baelskaai. “Het pop-upidee ontstond om de Baelskaai in de kijker te plaatsen”, weet Sofie.

De site van de projectontwikkelaar.
De site van de projectontwikkelaar.© MF

“Door onze goede samenwerking met Toerisme Oostende hebben we meerdere kandidaten gevonden om een topchef aan het werk te zien op een toplocatie. Het menu staat in grote lijnen vast, maar er is een ‘catch of the day’ en dit is volgens marktaanvoer. Op verschillende dagen zal de jonge topchef Michiel Rabaey je de nieuwste trends en technieken binnen de hedendaagse gastronomie laten proeven. Voor Michiel is de Noordzee een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dit uniek pop-upgebeuren zal zich laten zien in een wandeling doorheen de Noordzee”, gaat Sofie verder.

Nieuwe initiatieven

“Michiel koos voor de setting van de Hendrik Baelskaai 20, een realisatie van Burco Coast. Hij was direct zeer enthousiast over deze locatie aan de kaai waar vissersboten aanmeren, op wandelafstand van de stranden van de Noordzee. Hier zal hij zijn culinaire kunstwerken ten volle tot hun recht laten komen. Het pop-upconcept eindigt op woensdag 30 augustus, maar wij sluiten niet uit dat er de komende weken of maanden een ander initiatief kan ontstaan in een andere infrastructuur”, aldus nog Sofie van Loo.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.