Buitenzwembad in Oostende sluit na 42 jaar

Het iconische buitenbad sluit op 1 september. © GLO
Redactie KW

Op 31 augustus sluit het openluchtgedeelte van het huidige stedelijk zwembad na 42 jaar voor het grote publiek. “Hiermee sluiten we een eerste hoofdstuk af in het oude zwembad”, klinkt het. Het binnenbad blijft, in afwachting van de opening van het nieuwe zwembad, wel nog open.

Wie als recreant graag nog eens wil plonzen in het Oostendse openluchtzwembad, kan dat doen tot en met maandag 31 augustus. Vanaf 1 september wordt het populaire en iconische openluchtzwembad met zicht op de Koninklijke Gaanderijen na 42 jaar gesloten voor publiek. “Hiermee sluiten we een eerste hoofdstuk af in het oude zwembad”, zegt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert (CD&V). “In het buitenbad kwamen er elk jaar 40.000 mensen zwemmen. Dit jaar zal de teller op 20.000 afklokken. In deze coronatijden zijn we toch blij dat we vooral jongeren de kans hebben gegeven om in veilige omstandigheden te zwemmen.”

Vanaf 1 september is een nieuwe regeling van kracht voor het binnenbad. Het zwembad blijft elke dag geopend voor het publiek, met verruimde openingsuren. Tot eind september zullen een aantal Oostendse sportclubs bij goed weer wel nog trainen in het buitenbad. Op die manier is er in het binnengedeelte van het zwembad meer ruimte voor individuele zwemmers. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen maximaal 100 zwemmers tegelijk terecht in het 50-meterbad. Baantjeszwemmen blijft daar de regel.

Vanaf 1 september is het instructiebad ook opnieuw geopend, daar kunnen 10 zwemmers tegelijk in. Peuters kunnen samen met hun ouders gebruik maken van het kinderbad. Ouders dienen daarbij 1,5 afstand te bewaren van elkaar. De glijbaan, whirlpools en springplank blijven voorlopig gesloten. Er wordt niet meer gewerkt met een reservatiesysteem. Er is geen beperking in tijd, wel in capaciteit.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier