https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Buitenvestingen Ieper krijgen nieuwe zitbanken

Schepen Ives Goudeseune tussen de oude zitbanken. (Foto TOGH)
Schepen Ives Goudeseune tussen de oude zitbanken. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Binnenkort prijken nieuwe zitbanken op de Ieperse buitenvestingen. De oude banken, die niet gerenoveerd kunnen worden, maken plaats voor houten exemplaren met een ergonomische leuning.

Deze week wordt het Vestingpad tussen het Eiland en de Rijselstraat opnieuw geasfalteerd. “We streven voor de paden steeds een goede toegankelijkheid en begaanbaarheid na voor wandelaars, rolstoelgebruikers, kinderwagens…”, zegt schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune. “Aansluitend op deze werken worden de 25 zitbanken en 18 afvalbakken op het traject tussen het eilandje en de Fenix langsheen de buitenvestingen vervangen of opgeknapt.”

Uitgetest

“Bij het vernieuwen van het parkmeubilair werd bewust gekozen voor toegankelijkheid, duurzaamheid en eenvoud”, vervolgt Ives Goudeseune. “De nieuwe banken hebben ook allemaal een armleuning. Dit verhoogt het comfort. Door een nauwe samenwerking tussen de Groendienst en de Ieperse Stedelijke Adviesraad Toegankelijkheid werd deze geplande inrichting vooraf besproken, uitgetest en goed bevonden.”

Zicht- en rustpunten

Op plaatsen met een mooi zicht is er verharding voorzien zodat ook mensen in een rolstoel gemakkelijk kunnen genieten en pauzeren. Daarnaast worden onder andere op deze zicht- en rustpunten de zitbanken voorzien van ergonomische leuningen. “De bermen langsheen het traject worden na de asfalteringswerken geprofileerd en ingezaaid met een selectief mengsel van bloemrijke bermvegetatie. De werken worden uitgevoerd eind februari, begin maart, bij gunstige weersomstandigheden”, besluit Ives Goudeseune. (TOGH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten