Buitenterras SC Oostrozebeke blijkt voorlopig nutteloze investering

(foto CLY)
Redactie KW

Omdat ook in Oostrozebeke buitenterrassen op openbaar domein toegelaten werden, was dit het sein voor de plaatselijke voetbalclub Scor om creatief uit de hoek te komen. Corona gooit echter roet in het eten.

Bij Scor werd geïnvesteerd in een buitenterras palend aan de huidige voetbalkantine. Op die manier kon het bezoekersaantal meteen verdubbeld worden. Eenmaal de klus geklaard kwam corona op de proppen en moesten meteen ook alle kantines dicht. Die zware inspanning leek meteen een maat voor niets.

“Toen bekend geraakte dat voetbalkantines en cafetaria open mochten blijven op voorwaarde dat men de coronaregels respecteerde, zijn we meteen aan het rekenen gegaan”, zegt voorzitter van Scor Jean Marie Bonte. Toen we de tafeltjes in de voetbalkantine op de juiste afstand van elkaar hadden geplaatst was er precies plaats voor 44 bezoekers. De rest van de supporters moest buiten blijven maar bij dergelijk herfstweer was dat niet aan de orde. We zijn meteen aan een brainstorm begonnen en kwamen uit op een afgedekt, verwarmd buitenterras waar er nog eens plaats zou zijn voor 40 bezoekers die netjes konden plaatsnemen op een correcte afstand van elkaar. Er werd meteen een deal gemaakt met een tentenbedrijf uit de gemeente dat bereid was een ruim afgedekt terras te installeren. Voor ons leek dit de ideale oplossing om de inkomsten van de kantine te verhogen. Vooral bij thuiswedstrijden van de eerste ploeg zou dit terras de ideale oplossing zijn om meer supporters binnen te halen. Helaas, nog maar pas was het terras geïnstalleerd of we kregen te horen dat niet alleen de kleedkamers en douches dicht moesten maar ook de kantines moesten op slot. Dit betekende voor de club een enorme tegenvaller want heel wat inkomsten vielen op die manier in het water. Intussen hebben we een overeenkomst getroffen met het tentenbedrijf om de tent voorlopig te laten staan tot in april want het kan best dat na nieuwjaar het voetbal mag hervat worden en kantines weer mogen opengaan maar voorlopig ziet dit er niet naar uit”, besloot een ontgoochelde Scor-voorzitter. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier