Buitenspeelkoffer deze zomer op negen speelpleinen te vinden

© (Foto LV)
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Na het grote succes tijdens de paasvakantie stelt de gemeente de buitenspeelkoffer opnieuw open voor alle kinderen. Van 1 juli tot 1 september zal de koffer op maar liefst negen speelpleinen te vinden zijn.

Tijdens de paasvakantie en op Buitenspeeldag konden de Hoogleedse kinderen reeds proeven van de buitenspeelkoffers. Door dat grote succes wil het gemeentebestuur er een vervolg aan breien.

De buitenspeelkoffer zal vanaf 1 juli tot en met 1 september door de ganse gemeente verhuizen. Ieder speelpleintje komt op die manier een week in de kijker te staan. “Kinderen krijgen zo de kans om een extra speelimpuls te ervaren op hun gekend speelterrein. Of het kan een uitdaging zijn om de speelkoffer te gaan opzoeken op een speelpleintje dat je nog niet kent”, zet jeugdschepen Arne De Brabandere (CD&V).

“Er steken bovendien enkele nieuwe impulsen in de koffer die nog meer uitdagen tot speelplezier.” Om te weten wanneer de koffer bij jou in de buurt staat, kan je terecht op https://www.hooglede.be/Buitenspeelkoffers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.