Buitenschoolse kinderactiviteiten tijdelijk geschrapt

Een besmetting met corona in een jeugdsportclub in Oostnieuwkerke noopte de burgemeesters van Hooglede en Staden tot extra maatregelen. Alle buitenschoolse kinderactiviteiten worden geschrapt tot en met woensdag 3 februari en vier scholen nemen extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Tot en met woensdag 3 februari zijn buitenactiviteiten, zoals van de Chiro, verboden in Hooglede en Staden.© JT
Tot en met woensdag 3 februari zijn buitenactiviteiten, zoals van de Chiro, verboden in Hooglede en Staden.© JT

Deze week werd een coronabesmetting vastgesteld bij een van de jeugdsportclubs in Oostnieuwkerke. In overleg met de club bracht het gemeentebestuur alle contacten met de besmette begeleiders in kaart. Daarbij is vastgesteld dat er contact was met leerlingen van vier scholen uit de regio, twee in Hooglede en twee in Staden.

“Alle hoogrisicocontacten werden getest en zijn momenteel in quarantaine. Voor Hooglede gaat dit over basisschool De Zonnebloem, daar zit het derde leerjaar in quarantaine. Ook in de gemeentelijke basisschool zitten leerlingen van het vijfde leerjaar in quarantaine”, verduidelijkt burgemeester van Hooglede Rita Demaré (CD&V).

Buitenschoolse kinderopvang

In afwachting van de testresultaten is beslist om op veilig te spelen. De gemeentebesturen van Staden en Hooglede schrappen van vrijdag 29 januari tot en met woensdag 3 februari alle buitenschoolse kinderactiviteiten voor min 13-jarigen op het grondgebied, zowel binnen- als buitenactiviteiten van sport, jeugdverenigingen, kunstacademies.

“Het zou kunnen dat deze maatregelen niet nodig waren, maar we nemen liever het zekere voor het onzekere en willen het virus een stapje voor zijn in plaats van achter de feiten aan te hollen”, aldus Demaré.

De scholen en de buitenschoolse kinderopvang blijven open, maar nemen de nodige voorzorgen en beperken de contacten tussen de verschillende bubbels. De situatie wordt op dinsdag 2 februari geëvalueerd. Het covidteam buigt zich dan over de testresultaten en kijkt of extra maatregelen eventueel nodig zijn. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.