Buitenschoolse activiteiten voor jongeren mogen weer vanaf maandag

Een week eerder dan verwacht wordt het verbod op indoor buitenschoolse activiteiten voor -18 jarigen in Diksmuide na de krokusvakantie opgeheven. Met dank aan de besmettingscijfers die de laatste dagen flink gezakt zijn.

Vanaf maandag mogen de jongeren weer binnen sporten.© Belga
Vanaf maandag mogen de jongeren weer binnen sporten.© Belga

“Na de krokusvakantie kunnen alle buitenschoolse activiteiten weer plaatsvinden, zowel binnen als buiten. Het aantal positieve testen,te lkens over een periode van zeven dagen, is gezakt van 80 op het einde van januari naar 26 op 16 februari,” vertelt burgemeester Lies Larodon.

“We zagen vooral in de categorie tot 19 jaar het hoogste aantal besmettingen. Het burgemeestersbesluit ging in voege op 29 januari, sindsdien zakten de cijfers stelselmatig. De lokale maatregelen waren daarom wel degelijk nodig en hebben hun nut gehad. Met de opstart van de scholen kan ook het verenigingsleven opnieuw in gang schieten. We zijn blij dat onze jongeren weer kunnen genieten van hun hobby’s. Ook Kadens kan de lessen heropstarten volgens het draaiboek.”

Ook het burgemeestersbesluit dat bezoek in de woon-zorgcentra verbiedt, loopt stilaan op zijn einde. “In woon-zorgcentrum Zilvervogel is bezoek, onder bepaalde voorwaarden, alweer toegelaten sinds 12 februari, WZC Yserheem volgt op 24 februari”, vervolgt burgemeester Laridon.

Rondleiding

“We volgden het principe om het verbod te laten gelden tot en met 7 dagen na de toediening van het tweede coronavaccin. En ondertussen leggen de stadsdiensten de laatste had aan het vaccinatiecentrum. Vandaag, 18 februari, krijgt een eerste groep aangestelde vrijwilligers een rondleiding en wordt het centrum getest door figuranten om dan op zondag voor de eerste keer effectief te vaccineren.”

Eerst komen de 65-plussers, de medische risciogroepen tussen 45 en 64 en de essentiele beroepsgroepen aan de beurt, daarna volgen de andere leeftijdsgroepen. Wie aan de beurt is, wordt per brief op de hoogte gebracht.

Alle info over het verloop van de vaccinatieprik lees je via https://www.laatjevaccineren.be .

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.