Buitenkat Leone zoekt een rustige thuis

Leone is erg lief, maar je laat haar best naar jou toe komen. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen zoekt elke week een thuis voor een dier. Want niet elke hond of kat raakt even makkelijk geadopteerd. Deze week helpen we Elke Colman van dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende met zoeken naar een nieuwe thuis voor Leone: een kleine tijger van naar schatting zeven jaar.

Leone is een kattin die begin dit jaar gevonden werd langs de straatkant. Kort daarna kwam ze bij Elke in het asiel terecht. “In al die tijd is er nog helemaal geen interesse in haar geweest”, zucht Elke. “Zelfs geen mailtje. Dat is echt heel uitzonderlijk.” Nochtans is Leone een lieve kat. “Ze is zeker niet agressief en ze komt zelfs piepen als je haar naam roept. Al laat je haar best naar jou toekomen. Ze is te angstig om zomaar opgepakt of met een snelle beweging benaderd te worden.”

Routine nodig

Daar heeft het beestje helaas goede redenen voor. “We vermoeden dat ze ooit een thuis gehad heeft, want ze is vrij tam. Maar ze heeft waarschijnlijk lange tijd op straat geleefd, want ze laat zich niet makkelijk binnen houden”, legt Elke uit. Het asiel is dus op zoek naar baasjes met een rustig huis en veel geduld, waar Leone een routine kan ontwikkelen. Met kleine kinderen kan ze het niet goed vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=z4kO2BshNDY

“Tot slot is het ook belangrijk dat de nieuwe baasjes haar behandeling verder zetten. Leone heeft een te snel werkende schildklier en moet daarvoor dagelijks medicatie nemen. Gelukkig is die niet te duur. Ze kan bovendien nog jaren met die ziekte leven.”

Is Leone de kat van jouw dromen? Neem dan contact op met dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust of stuur een mailtje naar warm@kw.be.

Opgelet, een bezoek aan het asiel is enkel mogelijk op afspraak!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier