Buitencafé van KSA om kosten buitenlands kamp te drukken

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Vrijdagavond 19 november organiseert jeugdvereniging KSA voor de eerste keer een buitencafé in de tuin van de lokalen in de Oude Brugseweg. “Met de opbrengst hopen we een stuk van het buitenlandse kamp in de volgende paasvakantie te kunnen betalen”, vertelt hoofdleider Charlotte Depoorter.

“We wilden al lang een evenement organiseren in de tuin van onze lokalen en nu is het eindelijk zover. Vrijdagavond 19 november is iedereen welkom in ons SIM-café waarvoor onze 14- tot 16-jarige leden de handen uit de mouwen steken. Zij zullen voor de bediening van hapjes en drankjes zorgen”, legt de leiding uit. “We voorzien daarnaast vuurtjes en tenten om het zo aangenaam mogelijk te maken. Liquid Molly, de band waarin een van onze leiders speelt, zorgt voor de muziek.Het is meteen een gelegenheid voor onze oud-leiders, ouders, grootouders en sympathisanten om kennis te maken met ons vernieuwd lokaal. En voor ons wordt het uitkijken naar een kennismaking met de ouders van onze nieuwe leden”, aldus Charlotte.

Naar Kroatië

Omdat er al een tijd geen activiteiten waren die geld in het laatje brengen, hoopt KSA dat het buitencafé toch een aardig centje kan opbrengen. “Dat wordt dan in de paasvakantie besteed aan ons buitenlands kamp met de sims. We rijden dan met auto’s naar Pomer, een dorpje in het zuiden van Kroatië, om er in het thema maffia allerlei leuke en verrassende momenten te beleven”, legt Charlotte Depoorter uit.

“Voor de eindejaarsfeesten houden we nog een bier- en wijnactie, ook al om de kassa te spijzen. Een biermand kost 25 euro en bevat naast enkele lekkere biertjes, met keuze uit blond en bruin, ook versnaperingen. Meer hierover vind je op onze facebookpagina”, besluit Charlotte Depoorter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.