Buikrock staat ook dit jaar weer garant voor drie muzikale topdagen: “We hebben een schitterende line-up”

Wim Buyck en Henk Verbeke zijn de stuwende krachten achter het driedaags muziekfestival BuikRock. © DRD
Redactie KW

Deerlijk is het komende weekend gedurende drie dagen the place to be voor festivalgangers. De tweede editie van BuikRock heeft alles om een topper te worden. De initiatiefnemers hebben een programma om u tegen te zeggen en garanderen coronaveilige organisatie.

Het zijn immens drukke tijden voor Wim Buyck en Henk Verbeke, de twee stuwende krachten achter BuikRock. Sinds vorige week donderdag zijn ze met man en macht bezig om de festivalweide in de Tapuitstraat klaar te krijgen voor hun driedaags muziekfestival, dat na een geslaagde start in 2019 aan de tweede uitgave toe is. “De eerste editie was meteen een schot in de roos”, steekt Wim Buyck van wal. “Er was een ruime publieke belangstelling, de artiesten ontgoochelden niet en er was een schitterende ambiance. Een tweede editie in 2020 kon niet uitblijven, zou nog straffer worden, maar die verrekte corona gooide roet in het eten.”

‘Yes, we can’

“We zijn er altijd blijven in geloven dat BuikRock eind augustus 2021 wel degelijk ging kunnen plaatsvinden en op 11 mei werd onder het motto ‘Yes, we can’ het licht op groen gezet. We steken enkele tandjes bij in vergelijking met vorige keer want er staan liefst drie festivaldagen op het programma. We hebben een schitterende line-up. Natuurlijk zijn we daar bijzonder fier op. Dat we met zo’n affiche kunnen uitpakken hebben we enerzijds te danken aan de puike organisatie van vorige keer en anderzijds de positieve inbreng van Niels Destadsbader, die Deerlijk echt op de kaart heeft gezet.”7

BuikRock 2021 is een festival met voor elk wat wils

Def Value, de groep van zanger-frontman Marino Dendooven uit Deerlijk, geeft op vrijdag 27 augustus om 18 uur het startschot. Daarna volgen De Kreuners, Bart Peeters en ‘t Hof van Commerce. Op zaterdag 28 augustus bijten Bram & Lennert, net als in 2019, de spits af. Het duo wordt gevolgd door Metejoor, Jebroer, Emma Bale, Laura Tesoro, Natalia, Niels Destadsbader en Les Truttes.

Op zondag 29 augustus trekt BuikRock nog resoluter de kaart van de meezingers. Festivalpresentator Jérémie Vrielynck, net als Niels Destadsbader ook uit Deerlijk, geeft om 14 uur de muzikale aftrap. Daarna is het de beurt aan Willy Sommers, Christoff en Mama’s Jasje, André Hazes en topact Clouseau. “Buikrock 2021 is een festival met voor elk wat wils en ongetwijfeld de ideale afsluiter van de zomervakantie”, gaat Henk Verbeke verder.

Coronaveilig

“Het is geen sinecure om een dergelijk massa-evenement in goede banen te leiden. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en garanderen een organisatie die op en top coronaveilig zal zijn. Zo is er voor iedereen maar één toegangsweg voorzien. De festivalweide kan je enkel bereiken via de Stationsstraat (aan Meubelen Gaverzicht) en zo naar de Tapuitstraat. Enkel wie volledig in orde is met het vaccinatiecertificaat covid-19 zal toegelaten worden. Dat zal streng gecontroleerd worden. Ter plaatse worden geen sneltesten afgenomen. Eenmaal binnen kan iedereen, zonder mondmasker of afstandsregels, maximaal en ongehinderd genieten van de unieke festivalsfeer. Na een wat moeilijke start – heel wat mensen hadden volkomen begrijpelijk hun twijfels over de corona-evolutie – loopt de ticketverkoop heel gesmeerd. Voor de zaterdag zijn de kaartjes ondertussen schaars geworden. Nu nog hopen op een ruggensteuntje van de weergoden en het worden drie muzikale topdagen in Deerlijk”, besluit Henk Verbeke. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier