"Wij doen er alles aan om verdere verspreiding binnen de twee schoolgebouwen tot een minimum te herleiden", vertelt directrice Sandra Devinck. "Alles is vrijdag in de vooravond begonnen toen een eerste leerkracht zich ziek meldde. Niet veel later bood zich reeds een tweede slachtoffer aan. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden nog meer leerkrachten ziek, 18 in totaal. Gelukkig konden de meesten onder hen tijdens het weekend uitzieken zodat ze maandag terug voor de klas konden staan."

"Ook zelf ontsnapte ik niet aan het virus. Om te voorkomen dat nog meer mensen ziek werden van buikgriep werd iedereen die maandag tekenen vertoonde van koorts, diarree of braken naar huis gestuurd. Naast het CLB en het agentschap voor zorg en gezondheid werd ook de bedrijfsgeneesheer ingelicht gezien het grote aantal zieken binnen onze schoolgemeenschap. Vandaag werd opnieuw een leerkracht getroffen door buikgriep, al zijn we over onze piek van zieken heen. Het gaat alvast om een zeer besmettelijke variant van het buikgriepvirus, dat is duidelijk."

Wie getroffen werd door het buikgriepvirus was na drie dagen uitzieken terug op de been. De school ging ondertussen over tot het reinigen van alle toiletten, lavabo's en kranen in de hoop zo het buikgriepvirus te kunnen uitroeien. In beide afdelingen werden tevens ook een achttal kinderen getroffen door het virus. Ondertussen werden ook alle ouders per brief ingelicht over het virus die binnen de schoolmuren van zowel Pienter als Wijzer circuleert. Het is de eerste maal dat de school te kampen heeft met zoveel zieken op hetzelfde moment. Momenteel zitten nog drie leerkrachten en een medewerker ziek thuis die geveld zijn door het virus.

(BRU)

"Wij doen er alles aan om verdere verspreiding binnen de twee schoolgebouwen tot een minimum te herleiden", vertelt directrice Sandra Devinck. "Alles is vrijdag in de vooravond begonnen toen een eerste leerkracht zich ziek meldde. Niet veel later bood zich reeds een tweede slachtoffer aan. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden nog meer leerkrachten ziek, 18 in totaal. Gelukkig konden de meesten onder hen tijdens het weekend uitzieken zodat ze maandag terug voor de klas konden staan." "Ook zelf ontsnapte ik niet aan het virus. Om te voorkomen dat nog meer mensen ziek werden van buikgriep werd iedereen die maandag tekenen vertoonde van koorts, diarree of braken naar huis gestuurd. Naast het CLB en het agentschap voor zorg en gezondheid werd ook de bedrijfsgeneesheer ingelicht gezien het grote aantal zieken binnen onze schoolgemeenschap. Vandaag werd opnieuw een leerkracht getroffen door buikgriep, al zijn we over onze piek van zieken heen. Het gaat alvast om een zeer besmettelijke variant van het buikgriepvirus, dat is duidelijk." Wie getroffen werd door het buikgriepvirus was na drie dagen uitzieken terug op de been. De school ging ondertussen over tot het reinigen van alle toiletten, lavabo's en kranen in de hoop zo het buikgriepvirus te kunnen uitroeien. In beide afdelingen werden tevens ook een achttal kinderen getroffen door het virus. Ondertussen werden ook alle ouders per brief ingelicht over het virus die binnen de schoolmuren van zowel Pienter als Wijzer circuleert. Het is de eerste maal dat de school te kampen heeft met zoveel zieken op hetzelfde moment. Momenteel zitten nog drie leerkrachten en een medewerker ziek thuis die geveld zijn door het virus.(BRU)