Buikdanseres Violetta organiseert derde editie Oriëntal Cocktail Open Stage in Desselgem

© Violetta De Neef
Redactie KW

Danseres Violetta De Neef organiseert op zondag 12 mei de derde editie van het gratis buikdansfestival Oriëntal Cocktail Open Stage in ontmoetingscentrum De Corenaar. De internationale show toont talent uit ons land, maar ook Nederland, Frankrijk en Rusland.

Violetta De Neef is afkomstig uit Rusland, maar woont al enkele jaren in ons land. Ze begon op 14-jarige leftijd met buikdansen en specialiseerde zich doorheen de jaren in de Egyptische stijl. Vandaag geeft ze privélessen Oriëntaalse dans, BBB-fitness en girly heels, dansen op hoge hakken.

“Ik volgde de liefde en kwam zo in België terecht”, vertelt ze. “Ik leerde oriëntaalse dans inRusland kennen en begon er tien jaar geleden op aanraden van mijn moeder mee. Sinds ik in België woon wil ik de passie voor die dans en buikdansen in het algemeen aan zoveel mogelijk mensen overbrengen.”

Violetta was in 2016 al eens te zien in Belgium’s Got Talent op VTM, waar ze de halve finale haalde. De voorbije jaren haalde ze ook medailles op verschillende internationale wedstrijden. Op de World Championships of Performing Arts in de Verenigde Staten won ze brons in de categorie ‘Folklore Dance en zilver in de categorie ‘Dance Open’. Later volgde nog een zilveren medaille op het Oriëntal Fest Black Sea in Bulgarije.

Twee jaar geleden organiseerde ze voor het eerst het Oriëntal Cocktail Open Stage-festival in Desselgem. Nu zondag 12 mei volgt de derde editie. “De bedoeling van dit festival is om de schoonheid van oriëntaalse dans te tonen en zo veel mensen met deze stijl in contact te brengen”, zegt ze. “Daarom is de toegang voor het publiek helemaal gratis. De deuren openen om 13 uur. De Open Stage in OC De Corenaar in de Georges Coornaertdreef 7 duurt tot 17 uur.”

In het najaar volgt het Oriëntal Cocktail Festival, dat naast een podium voor internationaal talent ook workshops, wedstrijden en een galashow biedt. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier