Bufferbekken moet Ardooie beschermen voor wateroverlast

Na de Waterbek komt er een tweede bufferzone op de Roobeek. © JM
Redactie KW

Het reeds lang aangekondigde bufferbekken voor overtollig water in de Roobeek wordt vanaf juni aangelegd. In de strijd tegen veelvuldige overstromingen in de gemeente koos de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de gemeente voor de aanleg van bufferbekkens.

Een eerste bekken werd gerealiseerd in de omgeving van de Kaaistraat en de Eekhoutstraat. Daar is de Waterbek gekomen. Een bufferbekken dat meteen een recreatiezone werd met wandelmogelijkheden en jogginggelegenheid. De Waterbek houdt het overtollige water op van de noordelijkste kant van de Roobeek.

Om het water van die andere arm van de Roobeek op te vangen bij hevige regenval en nog meer bescherming te bieden tegen overstromingen komt er nu een tweede bufferbekken in de omgeving van de Watervalstraat en de Meersenstraat.

Dat wordt geen zone zoals de Waterbek. Het wordt eerder een verhoogde berm met overstromingsgebied. De werken zullen in juni van start gaan en zullen volgens planning een jaar aanslepen. De provincie West-Vlaanderen is opdrachtgever en zorgt ervoor dat de last voor de omgeving tot een minimum beperkt zal worden. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier